Yıldırım: Bir de baktık ki zindanda arkadaşıyla buluşuyor

Başbakan Binali Yıldırım, CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'yi eleştirdi. Yıldırım, "Adaylığı belli olur olmaz Edirne’ye gitti. Millet, Selimiye’yi ziyaret edecek, kampanyaya oradan başlatacak sandı. Bir de baktık ki zindanda arkadaşıyla buluşuyor" şeklinde konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ​Başbakan Binali Yıldırım, Ankara’nın Mamak ilçesi Yeşilbayır Mahallesi'nde partisinin düzenlediği mitinge katıldı. Parti otobüsünden kalabalığa seslenen Başbakan Yıldırım, "24 Haziran’da yıkım ekibine gereken cevabı verecek misiniz? İnce eleyip, sık dokuyup, İnce’yi eleyip Erdoğan’ı seçecek misiniz? Mamak işi bitirmiş. Mamak sabırsızlanıyor. Gün sayıyor. Biz sizlerle gurur duyuyoruz" dedi.

'BU İTTİFAKIN GİZLİ ORTAĞI HDP, PKK’DIR'

HDP'nin Millet İttifakı'nın gizli ortağı olduğunu iddia eden Yıldırım, “İnce, adaylığı belli olur olmaz Edirne’ye gitti. Millet Selimiye’yi ziyaret edecek, kampanyaya oradan başlatacak sandı. Bir de baktık ki zindanda arkadaşıyla buluşuyor. Selahattin Demirtaş’la bir araya geldi. Bunların, bu ittifakın dört resmi ortağı, bir gizli ortağı var. Gizli ortak HDP-PKK’dır. Milletimin bunu bilmesini istiyorum. Bu ülkenin birliği için çok bedel ödedik. Şehitler, gaziler verdik. Herkes aklını başına toplasın" diye konuştu.

'HANGİ HAKLA KÜRTLERE DEVLET KURMAYA KALKACAKSINIZ'

"Emperyal güçler Türkiye’nin güney sınırlarında bir terör devleti kurmak istiyor" diyen Yıldırım, "Kürtlere devlet kuracaklarmış. Siz kimsiniz, siz hangi hakla Kürtlere devlet kurmaya kalkacaksınız. Devlet, Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Kürtlerin kanı canı üzerinden planlarınızı gerçekleştirmenize bu millet izin verir mi? Vermez" ifadeleri kullandı. (ANKARA/DHA)