CHP'li Özel'den Danıştay'ın 'Sadakat Paneli'ne tepki

24 Haziran seçimlerinde son düzlüğe girildi. Seçime 2 gün kala 'Kamu Görevlilerinin Sadakat Yükümlülüğü Paneli' düzenleyen Danıştay'a CHP'li Özgür Özel'den tepki geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Danıştay Başkanlığı'nın "Kamu Görevlilerinin Sadakat Yükümlülüğü" başlıklı panel düzenlemesine tepki gösterdi. 'Sadakat Yükümlülüğü' panelinin düzenlenmesinin kamu kurumlarında seçimleri etkileyeceğini söyleyen Özel 'Seçimlere sadece iki gün kala böyle bir panelin düzenleniyor olmasını, kamu kurumlarında seçimleri etkilemek amaçlı, bir aday lehine propaganda yapılması biçiminde değerlendiriyor, bu durumu doğru bulmadığımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.' dedi.

'Kamu Görevlilerinin Sadakat Yükümlülüğü Paneli' Danıştay Başkanı Zerrin Güngör'ün katılımıyla Danıştay Konferans Salonu'nda gerçekleşti. 

Danıştay üyesi Aysel Demirel, Twitter hesabından, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'yi eleştiren bir paylaşımda bulunmuş,  Demirel, "Muharrem İnce zihniyetindekilerin yaşattıklarını unutmadık, unutmayacağız" demişti. Demirel tepkilerin ardından ardından bu mesajını silmişti.

'İLK İŞ KUVVETLER AYRILIĞINI TESİS ETMEK'

İnce'nin seçilmesi durumunda 'hakim ve savcıların cübbelerindeki olmayan düğmelerini iliklemek zorunda kalmayacaklarını' belirten Özel "Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanlığında ve CHP’nin çoğunlukta olduğu parlamentoda kamu görevlilerinin görevde yükselmeleri için partizanca davranmaları gerekmeyecek, hangi siyasi görüşten olurlarsa olsunlar, yasalara ve anayasaya uygun biçiminde görevlerini gerçekleştirmeleri durumunda liyakat esasına göre yükselmeleri mümkün olacaktır. 24 Haziran’da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin ardından yapacağımız ilk işlerden birinin yargı bağımsızlığını ve kuvvetler ayrılığını tesis etmek olacağının altını bir kere daha çiziyoruz." ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)