Diyarbakır'da HDP kutlama hazırlığında

Diyarbakır’da seçimler beklenenin aksine sakin geçti. Bazı köylerde asker ve korucuların sandıkları beklemesi ihlallerin olacağına yönelik endişelere neden oldu. Ancak partilerin avukatları devreye girerek bu sorunları önemli oranda çözdü.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da seçimler görece sakin geçti. Gözlemci olarak yurtdışından gelen heyetler de zaman zaman güç anlar yaşadılar ve kısa süreli de olsa gözaltına alındılar. Urfa’nın Suruç ilçesine giden Fransız heyetin gözaltına alındığı bilgisi paylaşıldı. Sorun çıkan yerlerdeki sıkıntıları büyük oranda avukatlar çözdü.

HDP’nin oluşturduğu Seçim İzleme Komisyonu gelişmeleri partinin il binasından izledi ve anında müdahale etmeye çalıştı. HDP, basın mensuplarının rahat çalışabilmesi için parti binası içindeki bir odayı gazetecilere tahsis etti ve edindikleri bilgileri gazetecilerle paylaştı. Parti binası bütün gün sakindi. Ancak oy verme işleminin tamamlanmasının ardından HDP seçmeni il binasının önünde toplanmaya başladı. Partinin seçim otobüsü de geniş alana çekildi ve olası kutlamalar için hazırlıklar yapıldı.

HDP SİSTEMİNDE ARIZA YAŞANDI

Televizyon kanalları seçim sonuçlarını açıklamasıyla birlikte seçim otobüsünde önce Selahattin Demirtaş’ın konuşması dinletildi, ardından seçim müzikleri eşliğinde halaylar çekildi. Telefonlarından ve yakınlardaki kahvelerden seçim sonuçlarını takip etmeye çalışan kitle zaman zaman sloganlar atarak, kesin sonuçların açıklanmasını bekliyor. Bu arada HDP’nin seçimi izlemek için oluşturduğu sistemde yaşanan arıza nedeniyle veriler henüz paylaşılamıyor.

Etiketler HDP diyarbakır seçim