İnce ve Karamollaoğlu'ndan Erdoğan'a tebrik telefonu

Dün yapılan seçimi kazanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, bugün tebrik telefonları geldi. Muharrem İnce ve Temel Karamollaoğlu da Erdoğan'ı kutladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, seçimi kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aradı. İnce ve Karamollaoğlu, Erdoğan'ı tebrik etti.

Dün yapılan seçimlerin resmi olmayan sonuçlarına göre, yüzde 52.59 oy alan Recep Tayyip Erdoğan yeniden Cumhurbaşkanı seçildi. CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce ile Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, Erdoğan'ı tebrik etti.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti. Erdoğan ve Çipras'ın, Türkiye-Yunanistan ilişkilerini önümüzdeki süreçte de güçlendirme kararlılıklarını teyit ettikleri belirtildi. Erdoğan'ın görüştüğü bir diğer isim de Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier oldu. Steinmeier, Erdoğan'ı tebrik etti ve başarılar diledi.

Ayrıca, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Fermacu, Kırgisiztan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ve Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin de Erdoğan’ı arayarak tebrik etti.

BARZANİ'DEN TEBRİK MESAJI

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) eski başkanı ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkanı Mesut Barzani de Erdoğan'ı kutladı. Barzani, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Seçim sonuçlarının bölgede daha fazla barış ve istikrara vesile olmasını ve Türkiye’deki Kürt sorunu için yeni bir çözüm bulunmasını umut ediyorum" ifadelerine yer verdi.

IKBY Başbakanı Başbakan Neçirvan Barzani, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla yaptığı telefon görüşmesinde tebrik mesajını iletti.

Yine IKBY'de faaliyet gösteren Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (KYB) Genel Sekreter Birinci Yardımcısı Kosret Resul ve Kürdistan İslami Birlik Partisi (Yekgırtu) Genel Sekreteri Selahaddin Bahaddin ise birer kutlama mesajı yayınladı. (DHA-RUDAW)

Gül'den Erdoğan'a tebrik telefonuGül'den Erdoğan'a tebrik telefonu