MHP: 'Unutmayacağız' tehdit değil

Bahçeli'nin verdiği ilanın tehdit olmadığını savunan Semih Yalçın, 'Asıl biz tehdit edildik' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin 70 kadar gazeteci ve kamuoyu araştırma şirketi yöneticisinin ismini yayınlayarak verdiği ilanın 'tehdit' içermediğini savundu. Yalçın asıl gazetecilerin 'Korkmuyoruz' açıklamasının 'kendilerine tehdit olduğunu' iddia etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 24 Haziran seçiminin hemen ertesinde birçok gazeteye verdiği ilanda, "Yaptıklarını, yazdıklarını, yıktıklarını, yorumlarını hiç unutmayacağız” ifadesi yer almıştı. Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın bugün konu hakkında yazılı bir açıklama yaparak ilanı eleştiren basın örgütlerine tepki gösterdi ve 'tetikçi' ithamında bulundu.

'UNUTMAYACAĞIZ DEMEK TEHDİT'

"MHP'nin ilanına anlayıp dinlemeden zehir zemberek ifadelerle karşılık veren Basın Konseyi ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) yönetimleriyse önce iğneyi kendilerine batırmak yerine, çuvaldızı bize batırmaya yeltenmiş, meslek etiğini MHP düşmanlığıyla kirleten mensuplarını görmezden gelmiştir" diyen Yalçın, kendileri aylardır 'saldırıların odağındayken' bu basın kuruluşlarının 'ses çıkarmadığını' belirtti. Yalçın, "Gazeteciliğin haysiyetini zedeleyerek, doğruluk ve dürüstlüğü ayaklar altına alarak yapılan işe olsa olsa gazetecilik değil, tetikçilik denir. MHP ve ülkücü hareketin sicilli muarızı, tetikçi taifenin kırdığı fındık kırkı geçmiştir. Marksist, neo-liberal ve solcu medyadaki cinnetin, akıl tutulmasının ve ülkücü alerjisinin müsebbibi MHP değildir" dedi.

Bütün bu yaşananların, "mesleğinin gereğini yapanların değil, mesleğini kötüye kullananların, kötü emelleri için gazeteciliği istismar edenlerin marifeti olduğunu" öne süren Yalçın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "MHP, nazire yüklü teşekkür ilanında kimseyi hedef göstermemiş, aksine bir durum tespiti yapmıştır. Teşekkür listesindeki isimlerin kendilerini önemsemeleri ve bundan tehdit algısı çıkarmaları, gülünç ve bir o kadar da maksatlıdır. Bunların, 'MHP hakkındaki haksız ithamlarını unutmayacağız.' ifadesinden tehdit çıkarmak da zorlama ve ahlaksızcadır." (HABER MERKEZİ)