Bülent Tezcan: Seçim işbirliği bitti, irade birliği devam etmeli

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, seçim ardından Millet İttifakı'nın sona erdiğini söyledi. Tezcan, "Teknik olarak seçim bittiği için seçim işbirliği tamamlanmıştır. Ama bu irade birliğinin devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan, Hüseyin Yıldız ve Süleyman Bülbül mazbatalarını aldı. CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, daha sonra basın toplantısı düzenledi.

Bir önceki dönem CHP İstanbul Milletvekili olan Eren Erdem'in, seçimden sonra tutuklanmasını eleştiren Tezcan, "Seçimin ertesinde siyasi operasyonla parti meclisi üyemiz Eren Erdem tutuklandı. İki yıldır dokunulmazlığı yok. Bu iki yıl içinde 38 kez yurt dışına çıkmış bir arkadaşımız kaçma şüphesi var diye tutuklandı, buna kargalar bile güler" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nden gelen “Millet İttifakı bitti” açıklamalarının sorulması üzerine, “Teknik olarak seçim bittiği için seçim işbirliği tamamlanmıştır. Ama bu irade birliğinin devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray: Millet İttifakı sona erdiİYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray: Millet İttifakı sona erdi

'SEÇİM İŞBİRLİĞİYDİ, KOALİSYON DEĞİLDİ'

Tezcan şunları söyledi:

“Bu seçim ittifakı, seçim işbirliğiydi. Kuşkusuz bir koalisyon değildi. Millet İttifakı protokolü de bu çerçevede hazırlandı. Ancak ittifaka esas olan siyasi değerler seçimi aşan bir değerler bütünü. Bu temel değerler, demokrasiyi yeniden inşa etmek, kuvvetler ayrılığını tesis etmek, hukuk devleti ve yargı bağımsızlığını sağlamak ve güçlü meclis yaratmak, toplumsal barış ve uzlaşmayı tesis etmekti. İttifak protokolü bu esaslar üzerine kuruldu.

Seçimin öncesi haftada 4 siyasi parti bu ittifak protokolüne ilave olarak tekrar bir araya gelerek tutum belgesi açıkladı. Millet İttifakı Tutum Belgesi’nde de 'Seçimlerden sonra oluşacak parlamentoda bu esaslar doğrultusunda hareket edeceğiz' dedik. Bu da Millet İttifakı’nı oluşturan değerlerin sadece bir teknik seçim işbirliği olmasının ötesinde Türkiye’nin demokrasisini, hukuk devletini yeniden inşa etme sürecinde önemli bir mutabakatı, irade birliğini ifade ediyor. Teknik olarak seçim bittiği için seçim işbirliği tamamlanmıştır. Ama bu irade birliğinin devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz.”

Kurultay çağrılarıyla ilgili soruya Tezcan, "Gündemimizde kurultay yok" yanıtını verdi. (DUVAR)