Bozdağ: Cumhurbaşkanı'nın yeminiyle Türkiye yeni döneme başlayacak

AK Parti Yozgat Milletvekili seçilen Bekir Bozdağ mazbatasını aldı. Törenin ardından açıklama yapan Bozdağ "Cumhurbaşkanı yeminiyle beraber de Türkiye yeni hükümet sistemiyle yeni bir döneme başlayacaktır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinde AK Parti Yozgat Milletvekili seçilen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, mazbatasını aldı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ ve AK Parti’den Yozgat Milletvekili seçilen Yusuf Başer’e mazbatalarını Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Turgay Çorak verdi. Adliye çıkışı gazetecilere açıklamalarda bulunan Bozdağ, 24 Haziran seçimlerinin ülkeye hayır getirmesini dileyerek yeni dönemde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin Türkiye’ye çok şey kazandıracağını söyledi.

Bozdağ, “Cumhurbaşkanı yeminiyle beraber de Türkiye yeni hükümet sistemiyle yeni bir döneme başlayacaktır. Öncelikle yeni hükümet sistemimizin ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Türkiye’nin meseleleri çok. Parlamentomuz ve cumhurbaşkanımız bu meseleleri aşacak güce sahiptir. İnşallah önümüzdeki dönemde Türkiye güçlü bir şekilde yoluna devam edecektir” dedi.

Koalisyon tartışmalarına da değinen Bozdağ "Bildiğiniz gibi 7 Haziran seçimleri sonucunda AK Parti parlamentoda tek başına çoğunlukla iktidar kurma imkanını elde edemeyince Türkiye’de çok büyük sorunlar yaşanmıştı. Ama dikkat ederseniz 24 Haziran seçimleri sonrasında sonuçlar açıklandığında AK Parti bu kez parlamentoda salt çoğunluğu elde edemedi. Ama Türkiye’de bir sıkıtı var mı yok, kriz var mı yok. Şu anda yeni hükümet sistemimizin ilk ortaya koyduğu kazanım bu güçlü istikrar ve güçlü iktidar ve bunun doğurduğu güvendir. Bu güven nedeniyle herkes seçim sonuçlarından memnundur." şeklinde konuştu. (YOZGAT - DHA)