CHP'den tren faciası açıklaması: Bütün yönleri ile incelenmeli

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan Çorlu'daki tren faciasına ilişkin açıklama yaptı. Tezcan, 'kazayı siyasi tartışma haline getirmeyeceklerini ama bu konunun ta ihale aşamasından başlamak üzere bütün teknik yönleriyle hiç kimse korunup kollanmadan incelenmesi gerektiğini' belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, MYK toplantısının ardından açıklama yaptı. Tezcan açıklamada Çorlu 'da yaşanan 24 kişinin yaşamını yitirdiği tren kazasına da değindi.

Olayı siyasal bir tartışma haline getirmeyeceklerini söyleyen Tezcan, "hiç kimse korunup kollanmadan incelenmesi gerekir. Takipçisi olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.

Bülent Tezcan'ın açıklamaları şöyle; "Çorlu 'daki vahim kaza, elim kaza. Şu anki tespitlere göre 24 vatandaşımızı kaybettik. Kayıplara Allah'tan rahmet diliyorum.  Çorlu 'daki elim kaza sonucu şu andaki tespitlere göre 24 vatandaşımızı kaybettik. 124 vatandaşımızında tedavisi sürüyor. Bu olayın bütün yönleri ile araştırılması gerekir. Bu konuyu siyasal bir tartışma haline getirme niyetinde değiliz ama bu konunun ta ihale aşamasından başlamak üzere bütün teknik yönleriyle hiç kimse korunup kollanmadan incelenmesi gerekir. Takipçisi olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Teknik raporu bekleyeceğiz. Genel Başkan yardımcımız Faik Öztrak başkanlığında bir haetimiz süreci takip ediyor. Bu meselenin herhangi bir biçimde geçiştirilemeyeceğini, olayın arkasındaki görünenleri değil, görünmeyenlen bütün sorumluların da ayrıntılı olarak ortaya çıkarılmasını bekliyoruz."