AK Parti'de her ile bir Erdoğan aranıyor!

AK Parti yönetiminin yerel seçimler için planı: Her ile bir Erdoğan bulmak! Parti yönetimine göre mevcut başkanların hizmette iyi olması tekrar adaylık için yetmeyecek, 'gönüllere girmeleri' de gerekiyor...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti'de yönetim 2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerin hazırlıklarına başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son MKYK toplantısında, ‘Yerel seçimlerde yeni yüzlerle halkın karşısına çıkacağız’ şeklindeki sözleri, yerel seçimlerde adaylarla ilgili büyük değişim yaşanacağının mesajı olarak değerlendirildi.

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre, geçen hafta AK Parti il başkanlarına yerel seçimlere yönelik uyarılarda bulunarak ‘Gönül belediyeciliği’ yapacaklarını belirten Erdoğan, bu kapsamda hem 'iş bitirme kabiliyeti olanları', hem de 'halkla uyumu olan isimleri' aday göstereceklerini belirtmişti. Haberde aktarıldığına göre parti kurmayları, “Biz her il için bir ‘Erdoğan’ arayacağız. Tevazu göstermeyen, halkın gönlünden kovulanlarla yola devam edilmeyecek. Vatandaş için artık, hizmet etmek, tek başına bir şey ifade etmiyor. Gönüllere hizmet etme potansiyeli olan, kibirli ve nobran olmayan isimleri bulup aday yapacağız” değerlendirmesini yapıyor.

BAŞKANLARA KARNE HAZIRLANDI

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı da, mevcut belediye başkanlarına ilişkin 4 yıllık performans raporları hazırladı. 18 Ağustos'taki parti kongresinden sonra, Cumhurbaşkanı’nın katılacağı bir toplantı ile bu raporlar tek tek gözden geçirilecek. Performans raporlarında, belediye başkanlarının seçildikten bugüne kadar yaptığı hizmetler, hangi vaatleri yerine getiremediği, halkla kurduğu ilişkiye kadar her türlü kriterin değerlendirileceğini belirten AK Parti kurmaylarının konuyla ilgili açıklamaları haberde şöyle aktarılıyor, “Öyle başkanlar var ki, hizmet yapmıştır, icraat yapmıştır ama gönüllere girememiştir. Halkın gönlünden kovulmuşsa; buna devam edemeyiz. El sıkıyor mu, sıkmıyor mu? Tevazu gösteriyor mu, göstermiyor mu? Nobran mı? Şatafat içinde mi yaşıyor?  Kılık kıyafeti nasıl? Bütün bunlar değerlendirilecek. Yani, Cumhurbaşkanı’nın dediği gibi yalnızca hizmet açısından değil, gönüllere hizmet ediyor mu ona bakılacak. Vatandaş ‘bu hizmeti zaten yapacaksın’ diyor, artık sadece hizmet onları kesmiyor. Başkan seçilmiş, sonra vatandaşa kapısını kapatmışsa. Bunlarla artık devam edilmez. Tepeden bakarak, halktan koparak kimse bize oy vermez. Partide, en ufak bir makama gelindiğinde yürüyüşü bile değişenler var. Buna izin veremeyiz” görüşünü dile getirdi.

100'DEN FAZLA 3 DÖNEMLİK VAR

Haberde ayrıca, 100’ün üzerinde 3 dönemlik belediye başkanı bulunduğu, bunlardan bazıları ile yola devam edilebileceği ancak mevcut başkanların büyük bölümünün 'değişime uğrayabileceği' belirtildi. Eylül ayında, adaylarla ilgili temayüllere başlanacağı belirtilerek, Ekim ayından itibaren de mülakat yapılacağı, kasım sonu veya aralık başında da adayların açıklanacağı belirtildi. (Kaynak)