HDP'den Van kampı: İlk gün kadın vekiller yol haritasını tartıştı

HDP’li milletvekilleri Van’da üç günlük kampa girdi. Kampın ilk günü kadın vekillerle bir araya gelen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, kamp süresince “mücadele hattı” belirleyeceklerinin altını çizerek, “Güçlü bir kadın mücadelesi başlatacağız” dedi.  

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Demokratik Partisi (HDP) yeni görevlendirmeler ve önümüzdeki sürecin politik çizgisini belirlemek amacıyla Van’da gerçekleştirdiği kamp başladı. Kamp, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve kadın milletvekillerinin katılımıyla Van’da başladı. Kampın açılış konuşmasını yapan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Van’da böylesi bir kampı gerçekleştirmenin önemli olduğunu, kamp süresince yaptıkları yapamadıklarını ve bu dönemde kendilerini bekleyen tehlike ve riskleri tartışacaklarını söyledi. Kamp süresince bundan sonrası için bir yol haritası belirleyeceklerini ifade eden Buldan, "Mücadele hattımızı belirleyeceği" dedi.

MA'da yer alan habere göre, konuşmasına 20 Temmuz 2015 tarihinde Urfa’nın Suruç ilçesi Amara Kültür Merkezi’nde IŞİD tarafından katledilen 33 genci anarak başlayan Buldan, "Katliamı yapanlar yargılanmış olsaydı, ondan sonraki katliamlar olmayacaktı. Beden olarak aramızdan 33 insan ayrılmış olabilir ama onlar hiçbir zaman beynimizden silinmeyecektir. Ailelerine bir kez daha başsağlığı diliyoruz" dedi.

Bu süreçte HDP'ye tarihi bir sorumluluk düştüğünü ifade eden Buldan şöyle konuştu; "Kadınlara, kadın örgütlerine buradan söz veriyoruz; kadın özgürlük mücadelemiz asla sekteye uğramayacaktır. Daha da güçlenerek yol alacaktır. Parlamentoya girdiğimiz günden bugüne kadar kadınların yaşadığı sıkıntıları, uygulanan her türlü eşitsizliği gündeme getiren bizler olduk. Kadınların sesi, gücü olduk. Bu ses ve güç daha da büyüyerek devam etti. 27. dönemde bir kez daha HDP Kadın Grubu olarak parlamentoda ve parlamento dışında kadınların yaşadığı bütün sorunları dile getirmek yine bizim görevimiz olacaktır. Demokratik muhalefeti daha da yükseltmek biz kadınlara düşüyor."

‘KADINLARIN IŞIĞINA İHTİYAÇ VAR’

Kadınların elde etmesi gereken çok başarının olduğunu söyleyen Buldan, konuşmasını şöyle sonlandırdı: "Şu karanlık günlerde, kadınların ışığına, gücüne ihtiyaç var. Kadınlar faşist diktatöryal düzene asla geçit vermeyecektir. Bu böyle gitmez, kadınlar izin vermez. Güçlü bir şekilde çoğalmaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz. Bugün aramızda olması gereken ancak cezaevinde olan Leyla Güven’e sevgi ve saygılarımızı gönderiyoruz. Bir an önce Hakkari milletvekilimiz Leyla Güven’in parlamentoya gitmek üzere cezaevinden tahliye edilmesini bekliyoruz. Bunun takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz. Leyla Güven aramızda olmalıdır. Haksız ve hukuksuz bir şekilde cezaevinde olan tüm arkadaşlarımızı aramızda görmek istiyoruz.”

Etiketler HDP Van kadın vekil