AK Parti'den yerel erken seçim açıklaması: CHP teklif getirirse değerlendirilir

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mehmet Geldi'ye erken yerel seçim sorusu soruldu. Geldi, "Ak Parti ve MHP'nin böyle bir çoğunluğu yok. 400 sandalye gerekir. CHP böyle bir teklif getirirse değerlendirilir. Şu an için böyle bir şey söz konusu değil" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mehmet Geldi, AK Parti Zonguldak İl Başkanlığı'nda düzenlenen Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Geldi, yerel seçim çalışmalarına başladıklarını ve daha iyi hizmetlerde bulunmak için neler yapabileceklerini masaya yatırdıklarını söyledi.  Geldi, "31 Mart 2019 günü yapılacak seçimler ile ilgili sürece katkıda bulunmak ve daha iyi hizmetler sunmak, milletimizin gönlünde taht kurmak için neler yapabilirizi masaya yatıracağız" dedi.

'CHP TEKLİF GETİRİRSE DEĞERLENDİRİLİR'

Geldi, bir gazetecinin 'Yerel seçimler erkene alınacak mı?' sorusu üzerine, "Yerel seçimlerin erkene alınması için anayasa değişikliği gereklidir. Cumhuriyet Halk Partisi böyle bir teklif verirse, çünkü Ak Parti ve MHP’nin böyle bir çoğunluğu yok, 400 sandalye gerekir, CHP böyle bir teklif getirirse değerlendirilir. Şu an için böyle bir şey söz konusu değil. Biz seçimleri 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olarak çalışmalarımızı yürütüyoruz" diye konuştu. (DHA)