İYİ Parti yerel seçim çalışmalarına 17 Eylül'de başlıyor

Eylül ayının gelmesiyle birlikte siyasi partiler yerel seçim hazırlıklarına başladı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Saltuk Buğra Kavuncu, İYİ Parti'nin 17 Eylül itibariyle sahalara ineceğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mehmet Saltuk Buğra Kavuncu, partisinin genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Kavuncu, partisinin yerel seçimler için 17 Eylül itibariyle sahalara ineceğini duyurdu.

İdlib’de yaşanan operasyon hazırlıklarına da değinen Kavuncu, “Suriye’nin bütününde silahlı çatışmaların son verilmesi bizim en samimi temennimizdir” dedi.

Milletvekili istifalarına ilişkin de değerlendirmede bulunan Kavuncu, "Gidenlere değil, gelenlere bakalım. Biz yerel seçimlere çok ciddi bir şekilde hazırlanıyoruz" diyerek cevap verdi.

KAVUNCU'NUN AÇIKLAMALARI ŞÖYLE;

İYİ PARTİ YEREL SEÇİM ÇALIŞMALARINI BAŞLATIYOR: Başkanlık Divanında aldığımız karar doğrultusunda, yerel seçim çalışmalarını başlatmış bulunuyoruz. Bu doğrultuda, Genel Merkezimiz tarafından oluşturulacak heyetler, 17 Eylül itibariyle Türkiye’yi il il, ilçe ilçe dolaşmaya başlayacaktır. 24 Haziran Seçimlerinden edindiğimiz tecrübe ile, yerel seçimlerden büyük bir kazanımla çıkabilmek ve seçimlere zaman kaybetmeden hazırlanabilmek adına il teşkilatlarımıza yaptığımız çağrı çok büyük bir teveccüh ile karşılanmış ve teşkilatlarımızın güçlendirilme süreci de başlatılmıştır. İlk kez yerel seçimlere katılan partimizin milletimize hizmet etme arzusu ve heyecanı büyüktür.

EKONOMİNİN GELDİĞİ BU NOKTANIN ESAS SORUMLUSU İKTİDARDIR: İhracat bedelini Türkiye’ye getirme zorunluluğuyla ilgili dün resmi gazetede yayınlanan tebliğ, açıkça kambiyo rejimi açısından bir kısıt olduğu anlamına gelmektedir. Hükümet güven arttırıcı tedbirler yerine, güven zayıflatıcı adımlarla mevcut durumu daha da sıkıntılı hale sokmaktadır. Bildiğiniz gibi dün Ağustos ayı ÜFE ve TÜFE rakamları açıklandı. Çok net görülüyor ki, yıllarca “Enflasyon canavarını biz yendik” diye övünenler yanlış ekonomi politikaları yüzünden filmi 15 yıl geriye sarmış durumdalar. Meğerse enflasyon canavarını öldürmemiş, uzunca bir uykuya yatırmışlar. Ekonominin bu noktaya gelmesinin esas sorumlusu iktidardır. Sorunu çözmek için önce sorunu kabul etmek ve kaynağını tespit etmek gerekirken, iktidar temsilcileri tarafından sorunun kaynağı dışarda aranarak, adeta inkar ediliyor. Sorunun kaynağında, elbette dış mihraklar vardır ve olacaktır.

BAYRAM ZİYARETİ YAPILAN ÜLKE KONUMUNA GELMİŞ OLAN SURİYE: İdlib’de askeri gerginlik her geçen gün artmaktadır. 7 Eylül’de Tahran’da yapılacak Üçlü Zirve’ye bir şekilde Şam yönetiminin de müdahil olmasıyla özelde İdlib, genelde Suriye’nin bütünü açısından silahlı çatışmaya varmayacak uzlaşıcı çözümlerin bulunması ve biran evvel Anayasa Komisyonu çalışmalarına geçilmesi ve Cenevre sürecinin aktive edilmesi en samimi temennimizdir. Bu yönde alınacak her türlü tedbir ve atılacak her türlü adım bölgede bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının güvenliği açısından önem taşıyacağı gibi olası bir insani göç dalgası riskini de hafifletecektir. Suriye bayram geçirilecek kadar güvenli hale geldiyse, yaşanacak kadar da güvenli hale gelmiştir. Suriyeli göçmenlerin dönüşlerinin kolaylaştırılmasının maliyetinin de bu Suriyelilerin ülkemizde kalmalarından kaynaklanan maliyetten çok fazla olmayacağı kanısındayız.