İYİ Parti'nin seçim projesinin adı: İYİ'lik kervanı yola çıkıyor

İYİ Parti Sözcüsü Buğra Kavuncu, yerel seçim projelerinin adının "İYİ'lik Kervanı Yola Çıkıyor" olduğunu söyledi. Kavuncu, ittifak konusunun ise gündemlerinde olmadığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Sözcüsü Buğra Kavuncu, yerel seçimlerle ilgili ittifak konusunun gündemlerinde olmadığını söyledi. Kavuncu, "Gündemimizde yerel seçimlerle ilgili olarak bir ittifak çalışması yok'' dedi. Kavuncu, yerel seçimlerle ilgili projelerinin adının "İYİ'lik Kervanı Yola Çıkıyor" olacağını açıkladı.

İYİ Parti Başkanlık Divanı toplantısının ardından Parti Sözcüsü Buğra Kavuncu, basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'nin döviz kurlarındaki artışın etkisiyle ekonomik kriz yaşadığını belirten Kavuncu, ''Bundan sırasıyla tüm kesimler nasibini almaya başladı. Firmalar iflas ediyor, her alanda fiyatlar yükseliyor, işsizlik artıyor. Zaten halkımız, iktidarın verdiği sözlere rağmen piyasaların hala düzelmemesi ve art arda gelen zamlarla, durumun vahametini yavaş yavaş anlamaktadır" dedi.

7 Eylül’de Tahran’da yapılan Erdoğan-Putin-Ruhani zirvesini değerlendiren Kavuncu, ''Türkiye’nin genelde Orta Doğu, özelde Suriye politikalarının iflasının belgelendiği bir toplantı olmuştur" değerlendirmesinde bulundu.

'GÜNDEMİMİZDE İTTİFAK YOK'

Bir gazetecinin, ''Yerelde ittifak konusunda dün Kemal Kılıçdaroğlu il başkanları toplantısında İYİ Parti, Saadet Partisi, HDP bir araya gelip tek bir aday çıkartabilir, önemli olan belediyeleri almak ifadesini kullandı. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?'' sorusu üzerine Kavuncu, şunları söyledi:

''Biz yerel seçimlere tek başımıza katılacakmışız gibi tüm hazırlıklarımızı yapıyoruz. Gündemimizde yerel seçimlerle ilgili olarak bir ittifak çalışması yok. Ancak gündemimizde olması şu anlama gelmiyor; böyle bir ihtiyaç tezahür ederse, kamuoyundan bu konuda böyle bir baskı olur ya da böyle bir teklif gelirse, bu partinin ilgili kurullarında değerlendirilir. Ancak şu an gündemimizde böyle bir şey yok. Hem il, hem ilçe teşkilatlarımızda 31 Mart'taki yerel seçimlerle alakalı çok sıkı ve ciddi bölgenin, yörenin içerisinde tanınan kendini ön plana çıkarmış adayların tespiti anlamında çalışmalarımız var."

Kavuncu, son olarak yerel seçimlerle ilgili projelerinin adının "İYİ'lik kervanı yola çıkıyor" olacağını açıkladı. (ANKARA/DHA)