Ömer Çelik: Kılıçdaroğlu'nun iki danışman bulması lazım

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Yaşadığımız krizin sorumlusu dış güçler mi?" açıklamasını eleştirdi. "Hiç gazete okumuyor mu, ABD Başkanı'nın sözlerini görmüyor mu?" diyen Çelik, "Kılıçdaroğlu'nun iki danışman bulması lazım. Bir seçim nasıl kazanılır? Sosyal demokratız diyorlar, nasıl sosyal demokrat parti olunur?" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti MYK toplantısının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik basın toplantısı düzenledi.

MHP'nin teklifini, af mı yoksa ceza indirimi mi olarak değerlendirdikleri sorulan Ömer Çelik, "Adalet Bakanlığı ve AK Parti'deki hukukla ilgili arkadaşlar çalışıyor. Çeşitli isimler konuldu, af olarak geldi, ceza indirimi denildi, içeriğe bakmak lazım. Görüşümüz netleşince sizinle paylaşacağız" dedi.

'AP TRAJİK KARARLARA İMZA ETTİ'

Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye'ye yapılacak maddi yardımı kesme kararını nasıl değerlendirdiği sorusu yönetilen Çelik, "AP son dönemde trajik ve travmatik kararlara imza attı. AP darbe girişiminde demokrasimiz saldırıya uğradığında 3 ay sonra geldi. Türk parlamentosu bombalanmış, milletvekilleri terk etmememiş. Ölüm pahasına Meclis açılmış. Nasıl bir dayanışma gösterildi? Neden Türkiye'ye gelinmedi?" diye konuştu.

'AP'NİN BİZE SÖYLEDİKLERİNİ GEÇERLİ TARAFI YOK'

"Gelselerdi, anıtlara çelenk bıraksaydı dünyaya nasıl güçlü bir mesaj verilirdi" diyen Çelik, "Avrupa'daki aşırı sağa ve DEAŞ'a karşı güçlü bir mesaj verilirdi. Şimdi bu dayanışmayı göstermeyen AP'nin bize söylediklerinin geçerli bir tarafı yoktur. Avrupa'yı gözlemlediğimizde AP'yi gelecek yıllarda aşırı sağcılar ve ırkçılar dolduracak" ifadelerini kullandı.

Kesilen fonların demokrasinin ilerlemesi için verildiğini kaydeden Çelik, "Standartları ilerletmek için verilen fonları neden kesiyorsun? Yargı alanındaki fonları ilk olarak kestiler. Özellikle bu alana aktarman gerek, eleştirdiğin alan gelişsin. Bu demokratik bir yaklaşım değildir. İdeolojik fanatizm giderek AP'yi kıskacına almaktadır" dedi.

'MCKİNSEY'NİN İCRAİ YETKİSİ YOK'

Ömer Çelik'e, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, hükümetin finansal danışmanlık şirketi McKinsey ile anlaşmasına yönelik eleştirileri de soruldu.

Devlet kurumlarının, yerli ve yabancı kuruluşlardan görüş aldığını belirten Çelik, "Görüş almak başka şeydir, icrai yetki vermek başka şeydir. Bunların icrai bir yetkisi yoktur. Tüm görüşleri alınca politikayı kim yazıyor siyasi irade, kim uyguluyor yine siyasi irade. En önemli hassasiyetimiz siyasi iradedir. Devletin mali bilgileri Türkiye Cumhuriyeti'nin kasasındadır. Kim kime emanet ediyor" şeklinde konuştu.

'KILIÇDAROĞLU GAZETE OKUMUYOR MU?'

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını "temelsiz" olarak nitelendiren Çelik, "Bir yabancı kuruma Maliye ve Hazine'nin teslim edilmesi gibi bir şey yok, böyle bir mesele yok" dedi. Kılıçdaroğlu'nun "Yaşadığımız krizin sorumlusu dış güçler mi?" dediğini hatırlatan Çelik, şöyle devam etti:

"Hiç gazete okumuyor mu? ABD Başkanı'nın sözlerini, açıklamalarını, tweet'lerini görmüyor mu? Doları saldırı aracı olarak kullanması sonucunda diğer ülkelerin kendi para birimiyle hareket etme, ticaret yapma eğilimini görmüyor mu? Kılıçdaroğlu'nun iki danışman bulması lazım. Bir seçim nasıl kazanılır? Sosyal demokratız diyorlar, nasıl sosyal demokrat parti olunur bu konuda da yardım almaları gerekiyor. Danışmanlık hizmeti alırlarsa söz onları eleştirmeyeceğiz."

'TOPLUMU MARJİNALLEŞTİRMEMEK LAZIM'

Türkiye'deki Suriyeli mültecilerin ülkelerine dönmesi yönündeki açıklamaların sorulduğunu Ömer Çelik, "3.5 milyon mülteci barındırıyoruz. Bir sistematik ırkçılık olmamıştır. Avrupa'da aşırı ırkçılar bu konudan dolayı meclise bile girdi. Biz bununla gurur duymalıyız, onur duyuyoruz. Bizden sonraki nesiller de gurur duyacak yaptıklarımızla" yanıtını verdi.

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarından sonra dönenler olduğunu söyleyen Çelik, "Güvenli ortamlar oluşturulmadan milletimiz ev sahipliği yapmaya, ekmeğini, çorbasını bölüşmeye devam edecektir. Özellikle siyasilerin Suriyeliler gitsinler şeklinde konuşmaması, buna dikkat etmesi gerekir. Toplumu marjinalleştirmemek lazım" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)