Mansur Yavaş tepkisi: CHP teslim alınıyor!

CHP'nin yerel seçimlerde yine Mansur Yavaş'ı aday göstereceği yönündeki iddialar partinin Ankara örgütünde tepki yarattı. İl Danışma Kurulu toplantısında konuşan partililer Yavaş'ın adaylığına karşı çıkarak sosyal demokrat bir aday çıkarılmasını istediler.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Merkezi’nde dün gerçekleştirilen Ankara İl Danışma Kurulu toplantısında, Ankara Büyükşehir Belediye başkan adaylığı için ismi gündeme getirilmeye çalışılan Mansur Yavaş’a partililerden büyük tepki geldi.

Yaklaşan seçimler öncesi aday belirlemede önseçim isteyen partililerin kürsüde yaptıkları konuşmaların ortak noktası Ankara adayı olarak adı tekrar gündeme gelen Mansur Yavaş oldu. Yaklaşık 7 saat süren toplantıda 2014 yerel seçimlerinde Mansur Yavaş’ın CHP’den aday gösterilmesi nedeniyle seçimin kaybedildiğini, 'devşirme adaylarla seçimlerin kazanılamayacağını' belirten partililer, CHP’nin mutlaka kendi içerisinden ve "sosyal demokrat değerlere bağlı", "Ankara’yı tanıyan", "kentsel kültürden nasibini almış" bir aday gösterilmesi gerektiğini söylediler.

'DUYDUM Kİ MANSUR YAVAŞ'A MEYLEDİYORSUN'

Eski Gençlik Kolları Genel Başkanı ve eski Parti Meclisi Üyesi Ayhan Yalçınkaya, Mevlana’nın bir şiirinden yola çıkarak tepkisini dile getirdi. Yalçınkaya şunları söyledi, “Duydum ki Mansur Yavaş’a meylediyorsun, etme. Etme… Eğer Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kulağımıza gelen duyumlar doğruysa bundan derhal vazgeçin.”

Önceki dönem Ankara milletvekili Necati Yılmaz ise şu değerlendirmelerde bulundu, "Mansur Yavaş’ı aday yaptık. Eğer kazansaydık biz kazanmış olacak mıydık? Hayır. Mansur Yavaş kazandığında evvela AKP kaybedecekti. Ama biz kazanmış olmayacaktık demeye gerek yok. Onun eteğinde kazananlar bizim olmadı, çekip gittiler.”

Eski Çankaya İlçe Başkanı ve Kurultay Delegesi Devrim Bora Özüdoğru ise Mansur Yavaş iddialarına ilişkin tepkisini şu sözlerle dile getirdi, “Bizim 2009 seçimlerinde dört tane belediyemiz vardı Ankara’da. Mansur Başkan aday gösterildi, biz iki tane belediyeye düştük. Yapmamız gereken Çankaya, Yenimahalle’nin yanına Mamak’ı da katmak, Etimesgut’u da katmak, Gölbaşı’nı katmak, Kalecik’i katmak… 1989 yılındaki o ruhu yeniden canlandırıp, bütün Ankara’ya CHP bayrağını dikmektir.”

'GDO’LU ÜRÜN İSTEMİYORUZ'

2015’te yapılan genel seçimlerde CHP’den Ankara’da milletvekili aday adayı olan ve yıllarca CHP Çankaya İlçe Başkanlığı’nda görev yapan Sahra Baydar, "devşirme adayların dünyanın hiçbir yerindeki sol literatürde yer almadığını, CHP’de de olmaması gerektiğini" belirterek şöyle konuştu, "Devşirme ve GDO’lu ürün istemiyoruz biz. Hangi dünya tarihinde görülmüş, sol literatürün neresinde görülmüş devşirmelerle iş yapıldığı…"

'CHP TESLİM ALINIYOR'

Eski Etimesgut İlçe Başkanı ve 2014 yerel seçimlerinde CHP’nin Etimesgut Belediye Başkan Adayı olan Mehmet Yula da, 2014 seçim sürecinden örnekler vererek, “Eğer Mansur Bey aday yapılacaksa iki ilçemiz dışında CHP aday çıkarmasın. Samimiyetle söylüyorum, 2014’ün adayı olarak söylüyorum. Niye aday çıkarmasın? İlçe belediye başkan adayı otobüse çıkamıyor, ilçe başkanı otobüse çıkamıyor, etrafında oluşan bir kadroyla CHP teslim alınıyor, insanlar öteleniyor… Yüzde 44’lerde aldığını iddia ettiği oy CHP’nin gerçek oyudur. Böyle bir adaylığı, ben yaşadığım için söylüyorum, Allah nasip etmesin bizim adaylarımıza. Kendi evinde, kendi barkında, kendi partisinin adayı olarak ötelendiği bir adaylık yaşadım. Onun için söylüyorum. Sakın ola!”

'BIRAKIN İYİ PARTİ'DEN ADAY OLSUN'

Keçiören İlçe Başkanı Serdar Kendir de, Mansur Yavaş’ın eğer olacaksa İYİ Parti’den aday olması gerektiğini savunarak şöyle konuştu, “Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni ben, bizim kendi çocuklarımızla, kendi siyasi kadrolarımızla, bir oyu kim fazla alacaksa onun arkasında her bedeli ödemek şartıyla kazanacağımız iddiasındayım. Bırakın İYİ Parti’den olsun Mansur Bey. Ben 94’te de bunu iddia etmiştim. Bırakın İYİ Parti’den olsun, biz de aslan gibi bir sosyal demokratı, bir CHP’liyi çıkaralım, arkasına düşelim. Bakın nasıl sonuç alıyoruz.” (HABER MERKEZİ)

Etiketler CHP Ankara iyi parti