Bilal Erdoğan: Gençlerin sosyal meselelere ilgi duymasını arzu ediyoruz

Türkiye Gençlik Zirvesi'nin tanıtım toplantısına katılan Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, "Gençliğin sorunlarının konuşulması gerektiğini ve özellikle de gençler tarafından konuşulması gerektiğini düşünüyoruz. Gençlerin sosyal meselelere ilgi duymasını arzu ediyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Gençlik STK'ları Platformu (TGSP), 3 Kasım'da gerçekleşecek Türkiye Gençlik Zirvesi öncesinde basın toplantısı düzenledi. Üsküdar'daki TGSP binasındaki toplantıya katılan Bilal Erdoğan Türkiye Gençlik STK'ları Platformu'nun Türkiye'de toplum alanında platform düzeyinde çalışmalara örnek teşkil edecek bir yapı olduğunu söyledi.

'Gençlik döneminde iş kaygısı, kariyer kaygısı'ön plana çıktığını belirten Erdoğan, "Ancak ülke meseleleri, sosyal meseleler konusundaki fedakarlıkların bu yaşlarda oluşması gerektiğine inanıyoruz. Teşvik etmek istediğimiz alanlarda bu tür yarışmalar ve ödüller yapmanın verimli olduğunu gördük. Çok enteresan, yaratıcı başvurular aldık. Bunların birçoğu bireysel sosyal girişimcilik projeleriydi. Özellikle hayata geçirilmiş olan projeleri değerlendirmeye almaya özen gösterdik. Bir kısmı da sivil toplum kuruluşlarının hayata geçirmekte olduğu veya geçirdiği projelerdi. Bunları öncelikle jürinin alt komisyonları değerlendirdi.  256 başvuruyu 30'a indirdi. Son üst jürimiz bu 30 arasından 1., 2. ve 3. derecelerine karar verdi. 4., 5. ve 6. projelere de mansiyon ödülleri vereceğiz." diye konuştu. (HABER MERKEZİ)