İYİ Parti: İktidarın yedek lastiği değiliz

İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, AK Parti ile MHP arasındaki ittifak çatlağının ardından iktidarın İYİ Parti'nin kapısını çalabileceği iddiasını reddetti, "Biz iktidarın yedeği değiliz, alternatifiyiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - AK Parti ile MHP'nin kurduğu Cumhur İttifakı'nda yaşanan çatlak iktidarın yeni ortak arayabileceği, bu çerçevede İYİ Parti'nin de kapısını çalabileceği yorumlarına yol açtı. Meclis'in en genç partisi İYİ Parti'den ise bu iddialara, "Biz iktidarın yedeği değiliz, alternatifiyiz" yanıtı geldi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu

İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun yerel seçimde ittifak tartışmalarıyla ilgili değerlendirmesi özetle şöyle oldu:

İKTİDARIN ALTERNATİFİYİZ: Biz iktidarın yedeği değiliz. İhtiyaç duyunca yedek lastik gibi değişim için düşünülen bir siyasi parti değiliz, biz iktidarın alternatifiyiz.

PARMAKLAR DEĞİL VİCDANLAR KUVVETLENECEK: Şu anda Türkiye’de parmakların kuvvetli olduğu zamandan vicdanların kuvvetli olduğu zamana döndük. Şimdi insanlar birbirlerini daha çok dinleyecekler. Seçmen davranışlarını yönetebilmek adına belirlenmiş kalıplar, şablonlar içerisinde ittifaklar değil daha çok fikirler itibarlı olacak. Dolayısıyla bu sürece demokrasi kuvvetlenir, denetim kuvvetlenir, iktidarın her istediğini parmak hesabıyla yaparım avantajı, keyfiliği olmaz. Denetime tabiyim yaklaşımı daha çok hakim olur.

OY GEÇİŞKENLİĞİ ARTAR: Oy havzaları da birleşir. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en büyük mahareti hangi havuzdan ne alacağını belirleme kabiliyetiydi. Bugün belli hassasiyetler çerçevesinde Cumhur İttifakı'nın bozulması oy geçişgenliklerini çok artıracaktır. AK Parti, MHP ve biz aynı siyasal havuzdan beslenebilme imkanı olan partileriz. Bu havuzlar bence birleşti. Şimdi,  herkes vizyonu kadar oy havzasından oy alacak. İyi adaylarla milletin gelecek endişelerini yönetenler bana göre,  bu seçimden en kazançlı çıkacaklardır. Bu anlamda denenmemiş olmak,  yıpranmamış olmak yeni bir ümit muhafaza etmek anlamında en avantajlı partinin İYİ Parti olduğunu düşünüyorum.

İTTİFAKLAR DEMOKRASİYİ İŞLEMEZ KILDI: İttifak çatladı oh falan diyecek değilim ama partilerin ittifaklarından doğan gücün Türkiye’de demokrasiyi işleyemez hale getirdiğini gördük. AK Parti ile MHP’nin siyasi beraberlikleri memlekette hiçbir yasayı sağlıklı görüşebilme imkanı bırakmadığı için bunu bir kazanç olarak görüyorum. Biz ittifak devam etse de etmese de hükümetin alternatifiyiz.

Etiketler MHP muhalefet iyi parti