Muammer Keskin, Şişli Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı

Türkiye Sosyal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Vakfı (TÜSES) Genel Sekreteri Muammer Keskin, bu görevinden ayrılarak, Şişli Belediye Başkanlığı için CHP'den aday adayı oldu. Keskin, Şişli sakinlerinin belediyede söz, yetki ve karar sahibi olması hedefiyle yola çıktığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yerel seçimler için partiler adaylarını belirlemeye başlarken, İstanbul Şişli'de Mustafa Sarıgül'ün ardından Muammer Keskin de CHP'den aday adaylığını açıkladı. 'Aktif yurttaş' iradesini yönetimde söz sahibi yapma iddiasıyla adaylığını duyuran Keskin, toplumcu belediyecilik anlayışıyla, belediye yönetiminde saydamlık ve denetim için gerekli olan tüm uygulamaları yerine getirmeyi vadediyor. Keskin, Kent Konseyi'ni sivil inisiyatifi yansıtan demokratik bir yapıya kavuşturacaklarını, kentte yaşayanların ve kent hakkı savunucularının iradesine dönüştüreceklerini söylüyor.

Muammer Keskin, seçilmesi halinde ihalelerin online olarak izlenmesini sağlayacağını söyledi.

Muammer Keskin, kendisini destekleyenlerle birlikte yaptığı açıklamada, “Örgütümüzün her mensubu ve Şişli’ye gönül veren tüm arkadaşlarımla birlikte Şişli’de rol model olacak bir belediyeciliği egemen kılacağız. Çevre ve iklim politikalarıyla uyumlu, tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkan, ayrımcılıkla mücadele eden, dezavantajlı grupları dikkate alan, boş zamanları değerlendiren, spor ve eğlenceyi ihmal etmeyen bir 'Şişli Yaşam Planı' oluşturacağız" dedi.

Keskin’in öne çıkan seçim vaatleri arasında; meclis toplantıları ve ihalelerin online olarak izlenmesi, belediye satın almalarının merkezi ve meslek odaları bilirkişiliğiyle reel fiyatlarla yapılması, harcamaların denetlenmesi, gelir-gider cetvelleri ve bilançonun izlenebilir olması, mahalle meclislerinin harcamalar için hesap sorabilmesi yer alıyor.

MUAMMER KESKİN KİMDİR?

1954 yılında Ardahan’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ardahan’da tamamladıktan sonra, üniversite eğitim için İstanbul’a gelerek Atatürk Eğitim Enstitüsü Sosyal Bilgiler Bölümü’nden mezun oldu. 3 yıl kadar öğretmenlik yaptıktan sonra, 33 yıldır mali müşavirlik mesleğini sürdürmektedir. 1991-1995 yılları arasında SHP Şişli İlçe Başkanı olarak görev yaptı. Birçok sivil toplum kuruluşunda kurucu üye ve yönetici olarak çeşitli görevlerde bulundu. 1998-2006 yılları arasında İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Türkiye Sosyal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Vakfı (TÜSES) Genel Sekreterliği görevinden, aday adaylığı nedeniyle istifa eden Muammer Keskin halen Türk Onkoloji Vakfı Genel İdare Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.

(HABER MERKEZİ)