HDP: Yurttaşların bütçeyle ilgili talepleri interaktif olarak Meclis’e taşınacak

HDP, bütçeyle ilgili taleplerin internet sitesi üzerinden görüşmelere taşıyacağını açıkladı. Sendika ve sivil toplum kuruluşlarına da görüşmelere katkı sunma çağrısı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri, bütçe görüşmeleri sırasında halkın bütçeyle ilgili taleplerini internet sitesi ve sosyal medya üzerinden komisyona aktaracak.

HDP'den yapılan açıklamada, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nundaki bütçe görüşmelerinde halkın bütçeyle ilgili taleplerinin de gündeme getirileceği belirtildi. HDP'nin internet sitesindeki forumu doldurularak talepler iletilebilecek.

Açıklamada, "Yurttaşlar bütçeye ilişkin beklentilerini, komisyonda ya da Meclis Genel Kurulu’nda gündeme gelmesini istedikleri konuları interaktif bir şekilde iletebilecekler. Bu talepler günlük olarak HDP’nin Bütçe Komisyonu üyesi milletvekillerine ulaştırılacak ve milletvekilleri talepleri bütçeye ilişkin tüm toplantılarda gündeme getirecek" denildi.

Sendika ve sivil toplum kuruluşlarına da "bütçe görüşmelerine katkı sunmaları" çağrısı yapılan açıklamada, "Bütçe sizin vergilerinizden oluşuyor. Sizin de sesiniz, sözünüz bütçeye yansısın. AKP’nin halktan alarak haksız dağıttığı bu bütçeye dair görüşlerinizi Plan Bütçe Komisyonu’nda ve TBMM Genel Kurulunda sunmamız için iletebilirsiniz” ifadelerine yer verildi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler HDP TBMM bütçe