Kurtulmuş: DEAŞ'ı Suriye'de kim kurdu?

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, dünyada küresel bir dengesizlik yaşandığını belirterek, "Dünya, ekonomik ve politik bakımdan yeni bir gerilimin eşiğinde ve yeni bir dengesizliğin öncesinde" dedi. Günümüzde iki tür savaş olduğunu vurgulayan Kurtulmuş "DEAŞ denilen örgüt, 90 bin militan topladı. Suriye'de bu örgütü kim kurdu? Bu kadar toprağı onlara kim verdi?" diye sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Günümüzde ekonomik ve vekalet savaşları yürütüldüğünü belirten AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş  "Tabiri caizse, 3'üncü dünya savaşı olarak ekonomik savaşlar başlamıştır" açıklamasında bulundu.

Kurtulmuş, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nin (NEVÜ) akademik yıl açılış töreninde yaptığı konuşmada, şu değerlendirmelerde bulundu

SOĞUK SAVAŞIN BEDELİNİ AĞIR ÖDEDİK: Güç dünyasının Avrupa'dan Amerika'ya geçtiği bir süreç yaşadık. Ardından Soğuk Savaş dönemini yaşadık ve ne yazık ki Türkiye olarak bu Soğuk Savaş'ın en ağır şekilde bedelini ödedik. 12 Eylül öncesinde insanlar, sağcı ve solcu olarak ayrılmıştı, çok kayıplar verdik.

DÜNYA YENİ BİR DENGE ARAYIŞINDA: Berlin Duvarı yıkılmıştı ve yeni bir dünyanın kurulacağı ileri sürülmüştü. Günümüzde gelinen noktada ise tam bir dengesizliğin hüküm sürdüğü bir dünyadayız. Dünya yeni bir denge arayışı içerisindedir. Dünyada hemen hemen her yerde yeniden gümrük duvarlarının kurulduğu bir dönemi yaşıyoruz. Bu ekonomik alandaki gerilimlerin, yeni bölünmüşlüklerin eşiğine getirdiği açıktır. Dünya, ekonomik ve politik bakımdan yeni bir gerilimin eşiğindedir ve yeni bir dengesizliğin öncesindedir. Türkiye bir taraftan Amerika ve Avrupa'yla her türlü gerilime rağmen yeni bir denge kurmaya çalışıyor. Yeter ki biz güçlü olalım. Dolayısıyla ortaya çıkan bu dengesizlik, Türkiye'nin önüne de yeni fırsatlar çıkarıyor.

İKİ TÜR SAVAŞ VAR: Önümüze yeni iki tür savaşların çıktığını görüyoruz. Bunlardan birincisi, vekalet savaşlarıdır. Elini sıcak sudan soğuk suya sokmadan, terörist örgütler aracılığıyla başka topraklarda savaş sürdürmektir. DEAŞ denilen örgüt, 90 bin militan topladı. Suriye'de bu örgütü kim kurdu? Bu kadar toprağı onlara kim verdi? Suriye'de yüzyıllar boyu barış içinde yaşayan Araplar, Türkler, Kürtler barış içinde yaşarken, bu örgüt sayesinde bu barış ortamı da parçalandı. Bir PKK-YPG terör örgütü var. Vekalet savaşları, önümüzdeki dönemin yeni savaşlarından birisidir. İkinci savaş türü ise ekonomik savaştır. Birinci ve İkinci Dünya Savaşı, siyasi çıkarlar nedeniyle başlamıştı. Tabiri caizse, 3'üncü dünya savaşı olarak ekonomik savaşlar başlamıştır. Bugün eğer dünyada bir göç olayından bahsediyorsak, insanların kendi iradeleriyle başka bir yerde yaşama isteklerinden kaynaklanmadığını bilmemiz gerek. Amerika, güney sınırına 5 bin asker yığdı, Güney Amerika'dan gelecek göç dalgasını önlemek için. Dünyanın gelişmiş ülkelerinin geliri artıyor ama nüfusu azalıyor, geri kalmış ülkeleri ise nüfus artışına bağlı olarak daha da geriliyor. Geri kalmış ülkelerin insanları tabii ki gelişmiş yerlere göç edecek.

DEMİRAĞ, DEVRİM ARABALARI...: Türkiye'nin bu ortamda çok güçlü olması gerekiyor. Türkiye, güçlerini artırma noktasında çok sağlam durmalı. Güçlü bir ekonomiye, ileri bir teknolojiye sahip olmazsa, bulunduğu bölgede ayakta durması mümkün değildir. Bu memlekette ne zaman ileri gitmek istense, hemen bir engel çıkarmaya kalkan karanlık güçler devreye giriyorlar. Bunlardan bir örnek Nuri Demirağ; Türkiye'de ilk uçak fabrikasını kurdu ama yine o karanlık güçler devreye gitti ve Demirağ da fabrikasını kapatıp gitti. Eğer o fabrika kapanmasaydı, bugün F-35 tartışmasını yaşamıyor olacaktık. Devrim Arabaları da aynı şekilde bir akıbete uğradı. Üretimi durduruldu, yabancı sermaye teneke arabalarını satmaya başladı.

(NEVŞEHİR-DHA)