Paçacı: 'İYİ Parti, HDP ile yan yana' iddiası iftiradır

İYİ Parti Sözcüsü Cihan Paçacı, CHP, İYİ Parti ve HDP'nin ittifak yaptığı iddialarına tepki gösterdi. Paçacı, "İYİ Parti'nin HDP ile yan yana durduğunu iddia etmek insaf ve aklın sınırlarını aşan iftiralardır" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Başkanlık Divanı toplantısının ardından Parti Sözcüsü Cihan Paçacı, basın toplantısı düzenledi.

'ERDOĞAN'IN ÜSLUBU BÖLÜCÜ HATTA KIŞKIRTICI'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üslubunu eleştiren Cihan Paçacı, "Maalesef Sayın Cumhurbaşkanı’nın kullandığı dil ve benimsediği üslup son derece ayrıştırıcı, bölücü hatta kışkırtıcıdır.

Kendisi gerginlik politikası izleyerek hükümet etme yöntemini seçmiştir. Üzülerek görüyoruz ki, bu tahrip edici üsluba, MHP de ayak uydurmuştur. Kendileri gibi düşünmeyen herkes hasım, adeta alt edilmesi gereken düşmandır" dedi.

"Zillet ittifakı" ifadesini "son derece kaba ve saygı sınırlarını aşan bir yakıştırma" olarak nitelendiren Paçacı, "Anayasa’da milli birliği temsil ettiği ifade olunan siz Sayın Cumhurbaşkanı, bu ifade size yakışıyor mu? 50 yıllık bir partinin genel başkanlığını yapan siz Sayın Bahçeli, bu nitelemeyi kendinize yakıştırıyor musunuz? Bu üslupla nereye varacak, neyi başaracaksınız?" diye konuştu.

'İYİ PARTİ VE HDP'Yİ YAN YANA İDDİASI AKIL SINIRLARINI AŞAR'

CHP ve İYİ Parti'nin kuracağı bir ittifakta HDP'nin de yer alacağı iddialarına tepki gösteren Paçacı, şunları söyledi:

"AK Parti ve MHP'nin bir başka gerçek dışı yönlendirmesi de, İYİ Parti ve CHP'nin görüşmelerini sürdürdüğü 'Güçbirliği platformu'nda, HDP'nin de bulunduğunu sık sık söylüyor olmaları ve üç partinin isminin yan yana anmalarıdır. PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile partimizin yan yana geldiğini iddia etmek abesle iştigaldir. AK Parti'nin yol arkadaşı PKK ve HDP olmuş, çözüm süreci yolunda beraber yürümüşlerdir. Sayın Erdoğan 'Andımız'a kafatasçı söylem deyip, 'İslam dışı' bulmamış mıydı? 'Siz Türkçülük yaparsanız, birileri de Kürtçülük yapar' diye inancını ifade etmemiş miydi? Tüm bunlara karşın İYİ Parti'nin HDP ile yan yana durduğunu iddia etmek insaf ve aklın sınırlarını aşan iftiralardır."

ZİRAAT VE HAYVANCILIKTA İTHALAT CENNETİ HALİNE GELDİK'

AK Parti'nin uyguladığı politikaların üretime zarar verdiğini savunan Cihan Paçacı, "Üretim yapan hangi kamu tesisi varsa satmış, kim varsa canından bezdirmiş, tarımda kendisine yeten ülkelerden biri olan ülkemiz ziraat ve hayvancılık konusunda ithalat cenneti haline gelmiştir. Her yıl binlerce aile toprağından ayrılıp karnını doyurmak için kentin varoşlarına göç etmektedir. Kendisinden çare üretmesini bekleyen çiftçilerimiz, Bakandan 'Şu kadar ithalat yaptık' dışında, başka bir söz duymamaktadır" dedi.