Tezcan iddiasına CHP'den yalanlama

Yerel seçimler için İYİ Parti'yle ittifak görüşmelerini yürüten Bülent Tezcan'ın yerine Oğuz Kaan Salıcı'nın görevlendirildiği iddiası CHP tarafından yalanlandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Tezcan çalışmalarını devam ettiriyor. Süreç içinde belli değerlendirmeler olacaktır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yerel seçimler için CHP ve İYİ Parti arasındaki ittifak görüşmelerinin özellikle iki il üzerinde yoğunlaştığı belirtiliyor. İYİ Parti'nin Ankara ve Antalya için ısrarcı olduğu, buna karşılık CHP'nin başka iller önerdiği öne sürülüyor.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya ise İYİ Parti'nin “Madem İstanbul, İzmir, Adana, Mersin gibi büyük illeri terk ediyoruz, o zaman iki büyükşehir de bize kalsın; Ankara ve Antalya’da ısrarımız var” dediğini yazdı. CHP'nin Balıkesir adayını açıklamış olmasının da İYİ Parti'de rahatsızlık yarattığını köşesine taşıdı.

Sarıkaya CHP'nin ise "İYİ Parti ile Manisa, Denizli, Trabzon’da kesin kazanırız; hatta Konya ve Kayseri’de de bazı ilçeleri alabiliriz. Biz onlara iki yerine kesin alabileceği yerleri öneriyoruz" önerisinde bulunduğunu ifade etti.

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İYİ Parti'yle görüşmeleri yürüten Bülent Tezcan'ı görevden alıp yerine Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı'yı görevlendirdiği iddiası yalanlandı.

CNN Türk'te soruları yanıtlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Bülent Tezcan çalışmalarını devam ettiriyor. Süreç içinde belli değerlendirmeler olacaktır. Veriler üzerinden belli tartışmalar olacaktır. Bu ne çalışmaların bittiği anlamına gelsin ne Bülent Tezcan değil de başka bir arkadaşımız tarafından yapılacağı anlamı çıksın. Önümüzdeki dönemde iller ile ilgili bir değerlendirme yapılırken verilere bakılacak ve buna göre karar verilecek" dedi.

Torun adaylık çalışmalarına ilişkinse şu açıklamada bulundu: "Şu anda aday profilleme çalışması bitti. Aday adayları üzerinde de devam ediliyor. Burada bir eğilim yoklaması kararı çıkmadı. MYK karar verecek. Şu anda çalışmalarımız titiz bir şekilde devam ediyor. Yoksa bir isim üzerinde durup bir çalışma yapmıyoruz. Biz İstanbul'u alacağız. Tabiri caizse kılı kırk yarıyoruz. Adayımızı da açıkladığımızda herkesin kabul ettiği, toplumda da bir heyecan yaratacak isim üzerinde duruyoruz."

Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, canlı yayında kulis bilgisi olarak, İYİ Parti'nin talebiyle Tezcan'ın yerine Salıcı'nın ittifak görüşmeleri için görevlendirildiğini öne sürmüştü.

Etiketler CHP ittifak iyi parti