Ömer Çelik: Rusya'ya cumartesi günü heyet gidecek

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili açıklamasına yanıt verdi. "Sayın Cumhurbaşkanımıza müsvedde tabiri kullanıyor" diyen Çelik, "31 Mart akşamı aynaya baktığı müsveddenin temize çekildiğini herkes görecek. 31 Mart akşamı Cumhur İttifakı Sayın Kılıçdaroğlu'nu temize çekecektir" şeklinde konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından Parti Sözcüsü Ömer Çelik, basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'den bir heyetin cumartesi günü Rusya'ya gideceğini söyleyen Ömer Çelik, heyette Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, MİT Başkanı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın olacağını belirtti.

ABD'nin Suriye'deki askerlerini çekme kararını hatırlatan Çelik, "Bu süre içerisinde yeni bir tablo ortaya çıkıyor. İran, Rusya ile bu yoğun diplomasi devam edecek. Astana sürecinin ortakları ve Cenevre sürecinin bileşenleriyle diplomatik süreç devam edecek. Heyet oradaki muhataplarıyla görüştükten sonra dönüşte Sayın Cumhurbaşkanımıza bilgi arz edecekler. Daha sonra Sayın Cumhurbaşkanımızla Sayın Putin bir araya gelecek" dedi.

'YETİŞİRSE İSTANBUL'DA BİR İKİ İLÇE AÇIKLANACAK'

Çelik, cumartesi günü öncelikli olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıklayacaklarını dile getirdi. Çelik, "İlçelerin açıklanması da düşünülüyor. Yetişirse bir iki ilçe de açıklanacak. Yetişmesine umut ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızla Sayın Bahçeli çeşitli organizasyonlarda bir araya geliyorlar" diye konuştu.

"Fetullahçı Terör Örgütü'ne karşı mücadelede en güçlü destek MHP'den gelmektedir" diyen Ömer Çelik, "AK Parti ile MHP arasında yüzde yüz görüş birliği ve davranış birliği söz konusudur. Siyaset dahil olmak üzere bütün alanlarda FETÖ'nün kendi hiyerarşisi içinde tanımladığı bütün mekanizmaların ortaya çıkması bakımından tam bir mutabakat, görüş ve tutum birliği vardır" ifadelerini kullandı.

'KÜRTLERİN DOSTU TÜRKİYE CUMHURİYETİ'DİR'

İsrail Adalet Bakanı Ayelet Şaked'in açıklamalarına tepki gösteren Çelik, "Cumhurbaşkanımızla ilgili 'Yahudi karşıtı' diyor. Cumhurbaşkanımız dünyada antisemitizme en fazla karşı olan kişidir. Bu ifadelerin saptırma olduğu, bunun bu tür sapkın siyasetçiler tarafından sık sık kullanıldığını görüyoruz. Bunlar siyonizm karşıtlığının adını koyamadıkları için antisemitizm diyorlar"dedi.

İsrailli bakandan Trump'a: Yahudi karşıtı Erdoğan'ı güçlendiriyorsunuzİsrailli bakandan Trump'a: Yahudi karşıtı Erdoğan'ı güçlendiriyorsunuz

Şaked'in Filistinli annelerin öldürülmesi çağrısı yaptığını hatırlatan Çelik, "Filistinli annelerin öldürülmesi için çağrı yapan bir kişinin YPG/PYD gibi örgütleri kutsaması Kürt kardeşlerimize en büyük hakarettir. Kürtlerin dostu Türkiye Cumhuriyeti'dir. Bunu Orta Doğu'daki kardeşlerimizin görmesi gerekir. Asıl İsrailli kişilerin terör örgütü yandaşlığını Kürt yandaşlığı gibi sunmaları halkların arasına nifak sokmaktadır. İsrail Adalet Bakanının boyu bizi Adalet Bakanımızın boyuna yetmez" şeklinde konuştu.

'KILIÇDAROĞLU, SEÇİMLERİ İTİBARSIZLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYOR'

Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Sen bu kadar İsrail’e, Netanyahu’ya kızıyorsan, damadını niye gönderdin İsrail’e? Doların da ötesinde bir durum var. Al takke ver külah yola devam ediyorlar" sözlerine de yanıt verdi.

"Psikologlardan yardım almakta fayda var" diyen Çelik, şunları söyledi:

"Netanyahu'nun o insanları katletmesine karşı en güçlü duruşu Sayın Cumhurbaşkanımız sergiliyor. 'Netanyahu'nun ile arasında bir anlaşma var, sen beni eleştir, ben seni eleştir' sözleri tespit konusu olmaktan çıkmış, teşhis konusu olmuştur. Defalarca seçim kaybetmiş şahıs seçimleri itibarsızlaştırmaya çalışıyor. Sayın Cumhurbaşkanımıza hitap ediyor ve müsvedde tabiri kullanıyor. Biz de kendisinin aynaya bakmasını tavsiye ediyoruz. 31 Mart akşamı aynaya baktığı müsveddenin temize çekildiğini herkes görecek. Bu sözleri hak ediyor. Onuru olan, kendi itibarı olan hiç kimsenin cevapsız bırakmayacağı şeylerdir bu sözler. 31 Mart akşamı Cumhur İttifakı Sayın Kılıçdaroğlu'nu temize çekecektir." (HABER MERKEZİ)