Özel’den Akar'a: Duruşma salonuna gelecek cesaretin var mı?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, hakkında tazminat davası açan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a cevap verdi. Özel, "Restinizi görüyorum. Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk davaları mağdurları, seninle birlikte görev yapmış, seni tanıyan, ciğerini bilen TSK mensuplarını şahit dinleteceğim. Bu tarihi yüzleşmede o duruşma salonuna gelecek cesaretin var mı yok mu göreceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın kendisi hakkında tazminat davası açması üzerine TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

"Normal şartlarda mahkeme uygun görüyorsa savcının talebiyle dava açılır" diyen Özgür Özel, "Bir suç varsa cezaya hükmedilir ve cezaya hükmedilmesinden sonra Cumhurbaşkanı bu cezadan bahsedebilir; ama Türkiye’de hukuk o kadar tersine işliyor ki, önce Cumhurbaşkanı cezadan bahsediyor, sonra bu cezanın verileceği müjdelendikten sonra suçu tarif ediyor, mahkemeler harekete geçiyor, en son bu konuda zarar gördüğü iddia edilen kişi de kendine verilen görevi yerine getiriyor" şeklinde konuştu.

'500 BİN LİRA ALIRSAM ZENGİNLEŞMEM DİYOR'

Bakan Akar'ın 500 lira tazminat istediğini söyleyen Özel, şöyle devam etti:

"Tazminat hukukunun temel kuralı şu: Tazminat, alan kişiyi zenginleştirmeyecek kadar, veren kişiyi de fakirleştirmeyecek kadar olacak. 500 bin TL’yi benden alırlarsa ben fakirleşirim, bende böyle bir para yok. Hulusi Akar, şunu iddia ediyor; Ben 500 bin TL alsam da zenginleşmem. Hulusi Akar’a önce sorarlar; 49 yıldır aldığın maaşları biliyoruz, yaşam şeklini biliyoruz. Sen 500 bin TL alsan da zenginleşmeyecek bir servete sahip olduğunu nasıl düşünüyorsun? Senden önceki genelkurmay başkanlarının, emekli olanların 500 bin TL alsalar da zenginleşmeyecek bir durumları var mı, buna bakmak gerekiyor."

'MİLLETİN TEMSİLCİLERİNE PARMAK SALLAYANA DAVA AÇILABİLİR'

Bütçe görüşmeleri sırasında, Akar’ın milletvekillerine parmak salladığını belirten Özel, "Atanmış bir Milli Savunma Bakanı düşünün ki, parlamentodan güvenoyu almamış bir Milli Savunma Bakanı, yılda bir kez girebileceği bir parlamentoya, bütçe sırasında geliyor, her birisi seçilmiş milletvekillerinden olan 142 milletvekilliği olan bir gruba bağırıyor, çağırıyor. Eğer bir dava açılacaksa, Türk Milleti'nin temsilcilerine parmak sallayan, hakaret eden, onlara emir vermeye çalışan bir eski askerin bu tutumu karşısında açılabilir" dedi.

Hulusi Akar Özgür Özel'e dava açtıHulusi Akar Özgür Özel'e dava açtı

'AKAR VERDİĞİN SİLAHA SAHİP ÇIKAMADI'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sözlerini de değerlendiren Özgür Özel, şunları söyledi:

"Çözüm sürecinin Kara Kuvvetleri Komutanı kim Sayın Bahçeli? Askere 'duyma, görme, önünden de geçse elleme' diyen Kara Kuvvetleri Komutanı kim? Genelkurmay Başkanı olunca çok sevindin. Gittin ona bir silah, bir Kuran, bir bayrak hediye ettin. Bahçeli, 'Sayın Akar, bayrağa sahip çıkmıştır, Kuran’a sahip çıkmıştır, silaha sahip çıkmıştır' dedi. Hulusi Akar darbeden sonra verdiği şikayet dilekçesi ve mahkemeye yolladığı ifadesinde, Bahçeli’nin kendisine hediye ettiği silahın darbe gecesi kaybolduğunu söylüyor. Hulusi Akar, verdiğin silaha sahip çıkamamış, inşallah diğer verdiğin hediyelere de sahip çıkamadığını önümüzdeki günlerde tecrübe etmeyiz."

'MHP'Yİ İKİ PARÇAYA AYIRMIŞ LİDER'

"CHP'de bu yaşadıklarımızdan sonra bir kişi çıkıp da 'Özgür Özel yanlış yaptı' demedi" diyen Özel, "İl başkanlıklarımızın, milletvekillerimizin telefonları kilitlendi. Biz bir bütün olarak durduğumuz yerde duruyoruz. Siz nerede duruyorsunuz? 30 büyükşehirden 27’sine aday çıkaramayan, yüzde 18’lerden baraj altına gelmiş, ittifakla AKP’nin paçasına tutunmuş bir muhalefet partisi. Milliyetçi Hareket Partisi’ni, Alpaslan Türkeş’ten tek parça teslim almış ama iki parçaya ayırmış bir lider. Diyor ki ‘siyasi itibar’. Gidin bakın bakalım bundan 3 yıl önce size oy veren seçmen kitlenizdeki itibarınız nedir?" diye konuştu. (ANKARA/DHA)