Seçimlere 13 parti katılabilecek!

YSK 31 Mart yerel seçimlerine katılabilecek partileri açıkladı. 24 Haziran Genel Seçimleri'ne katılan 11 partiye Demokratik Sol Parti ve Türkiye Komünist Partisi de eklendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - YSK 13 partinin yerel seçimlere katılabileceğini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre seçime katılabilecek partiler şöyle:

AK Parti

Bağımsız Türkiye Partisi

BBP

CHP

Demokrat Parti

DSP

HDP

Hür Dava Partisi

İYİ Parti

MHP

Saadet Partisi

Türkiye Komünist Partisi

Vatan Partisi

Bu kararla daha önce seçime katılma haklarını bulunan ancak 24 Haziran Genel Seçimleri'nden önce YSK kararı ile 'seçime girme yeterlilikleri bulunmadığı' açıklanan Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Liberal Demokrat Parti, Hak ve Özgürlükler Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi, Emek Partisi ve Anavatan Partisi gibi partiler yerel seçime de katılamayacak.

LDP: ABUK SABUK GEREKÇELERLE...

YSK tarafından seçime katılma yeterlikleri olmadığı kararı verilen partilerden Liberal Demokrat Parti (LDP) ve Emek Partisi (EMEP) karara tepki gösterdi. LDP, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Seçimlere; Partimizin Hüda-Par gibi iktidar ve ekibe dahil olmamasından ötürü, Abuk sabuk gerekçelerde seçime alınmadığını, üzülerek bildirir, Bahane olarak sunulan gerekçeleri kaldırmak için partimize katılmanıza her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğunu bilmenizi isteriz" denildi.

EMEK PARTİSİ: YSK'NIN BU KEYFİ KARARINI KABUL ETMEYECEĞİZ

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan da Twitter'dan yaptığı açıklamada, "YSK yargıtay kayıtlarını esas almıyorsa seçime girecek partileri hangi bilgilerle ve saikle belirliyor?" diye sordu. 41 ilde parti teşkilatlanmasının tamamlamış olduğunu belirten Gürkan EMEP'in seçime girilmesinin önünden hiçbir gerekçe olmadığını söyledi. Gürkan, "İtirazımızı yapıyoruz, YSK'nın bu keyfi kararını kabul etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

ÖDP: İTİRAZ EDECEĞİZ

ÖDP adına Twitter'dan yapılan açıklamada da karara itiraz edileceği belirtildi: "YSK tarafından açıklanan seçimlere katılacak Partiler listesinde Partimiz yer almamıştır. Partimiz, YSK tarafından belirlenen örgütlenme koşullarını sağlamıştır. Bu nedenle karara itiraz hakkımızı kullanacağız."

Etiketler seçim YSK parti