Özel: Binali Yıldırım seçilirse koltuğu başkasına bırakacak, Bilal Erdoğan'ın da adı geçiyor

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AK Parti'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım'ın seçilirse yerini meclis üyelerinden birine bırakacağını iddia etti. Özel, "Bilal Erdoğan adı geçen isimler arasında" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in İYİ Parti ve CHP'nin ortak adayı olamayacağını söyledi. Özel, "İdris Naim Şahin İYİ Parti'nin masasında olabilir ama CHP'nin masasında yok" dedi.

RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programına katılan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Yıldırım'ın seçilmesi halinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmayacağını, yerine başka bir ismin atanacağını iddia etti.

Yıldırım'ın yerine geçecek ismin belediye meclisi üyelerinden biri olacağını öne süren Özel, "Binali Yıldırım belediye başkanı olursa koltuğu belediye meclis üyelerinden birine bırakacağı söyleniyor. Bilal Erdoğan'ın adı da geçen isimler arasında" ifadelerini kullandı.

'KARA BİR LEKE AMA BİRİLERİNİN OYUNUNA GELMEMEK LAZIM'

Binali Yıldırım'ın TBMM Başkanlığı görevini bırakmadan seçimlere katılması eleştiren Özgür Özel, "Binali Yıldırım'ın istifa etmemesi siyasi tarihimizde büyük bir kara leke ama İstanbul seçimini buna mahkum edip birilerinin de oyununa gelmemek lazım" dedi.

Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti milletvekili İdris Naim Şahin'in Ordu'da CHP ve İYİ Parti'nin ortak belediye başkan adayı olacağı iddiasına da değinen Özel, "İdris Naim Şahin İYİ Parti'nin masasında olabilir ama CHP'nin masasında yok" şeklide konuştu. (Kaynak: Sputnik)