CHP'nin İzmir adayı Tunç Soyer oldu

İstanbul'da CHP'nin Kartal adayı Gökhan Yüksel ve Üsküdar adayı ise Ahmet Kılıç oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına ise Tunç Soyer aday gösterildi. Kadıköy'de ise Şerdil Dara Odabaşı'nın adaylığı kesinleşti.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP'nin Merkez Parti Meclisi (MYK) toplantısında belirlenen belediye başkan adayları Parti Meclisi'nde görüşülüyor.

Beşiktaş Belediye Başkan Adayı, CHP İstanbul İl ve ilçe başkanlarının “Partinin İstanbul örgütünden yetişmiş bir aday olsun” ısrarı üzerine Rıza Akpolat olarak belirlendi.

Adalar Belediye Başkan Adayı gazeteci Erdem Gül, Kartal Belediye Başkan Adayı Gökhan Yüksel ve Üsküdar Belediye Başkan Adayı Ahmet Kılıç oldu.

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer oldu.

CHP'de Kadıköy Belediye Başkan adayı Şerdil Dara Odabaşı oldu. Odabaşı'nın 30'a 29 oyla PM'den geçmesinin ardından PM üyeleri önerge vererek Kadıköy Belediye Başkan Adaylığı'nın yeniden oylatılmasını istedi. Ancak bu talep reddedildi ve Şerdil Dara Odabaşı'nın adaylığı kesinleşmiş oldu.

CHP Ataşehir Belediye Başkan adayı Battal İlgezdi, MYK'nın ardından PM'den de oy çokluğu ile kabul gördü. Böylece, Ataşehir Belediye Başkanı iken İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Battal İlgezdi CHP'nin Ataşehir Belediye Başkan adayı oldu.

CHP'de İzmir'in İlçeleri'nden Menemen ve Foça'nın Belediye Başkan adayları da belli oldu. CHP'de Menemen Belediye Başkan adayı Serdar Aksoy ve Foça Belediye Başkan adayı Fatih Gürbüz, MYK'nın ardından PM'de yapılan oylamada da geçti. (DUVAR)

CHP Parti Meclisi'ne sunulan İstanbul ve İzmir adaylarının listesi belli olduCHP Parti Meclisi'ne sunulan İstanbul ve İzmir adaylarının listesi belli oldu