Soyer'den MHP'ye yanıt: Eski yaraları kaşımanın faydası yok

CHP'nin İzmir adayı Tunç Soyer, babasının, 12 Eylül döneminde Alparslan Türkeş'in yargılandığı davanın savcısı olması nedeniyle MHP'den kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt verdi. Soyer "O dönem üzerinden bugüne dair bir şey çıkarmaya çalışmak hiç doğru değil. Eski yaraları kaşımanın faydası yok. Bugün yepyeni bir Türkiye, yepyeni bir kent için uğraşmak gerekiyor. Biz herkesle kucaklaşacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP'nin 31 Mart'ta yapılacak yerel seçim için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Tunç Soyer, eşi Neptün Soyer'le birlikte Başkan Aziz Kocaoğlu'nu makamında ziyaret etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, konuklarını kapıda karşıladı. Kocaoğlu, hep birlikte çalışıp, başaracaklarını söyledi. Bütün hedeflerinin İzmir'de CHP'nin iktidarını sürdürmek, daha fazla ilçe almak olduğunu aktaran Kocaoğlu, "Umuyorum, 2014'teki gibi olmaz. Hepimize düşen görev, harç olup, bütün örgütü harekete geçirmek. Ne yapabileceksek elimizden ne geliyorsa gücümüz neye yetiyorsa hem partililik görevi hem de vicdani sorumluluk ile çalışmamız gerekiyor" dedi.

Kocaoğlu, bundan sonraki süreçte de CHP için çalışmaya devam edeceğini söyledi.

SOYER: SİZSİZ BU İŞ OLMAZ

Tunç Soyer de Kocaoğlu'nun desteğinin çok önemli olduğunu ifade ederek, "Sizsiz bu iş olmaz. 15 yıldır verdiğiniz emeklerle yola çıkarak, ileriye gitmeye çalışacağız. Şimdiye kadar demokrasinin en güzel örneklerini verdi İzmir. Bundan sonra son 2 ayda, tüm gücümüzle İzmir'in oy potansiyelini daha artıracak çalışmalar yapacağız. Size çok ihtiyacımız var, bu kampanya sürecinde" açıklamasında bulundu.

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Soyer, AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Nihat Zeybekci'yi Kemeraltı'nda yemek yemeye davet edeceğini de belirterek, "Bugün arayacağım, daveti yapacağım. O zaman cevabı hep beraber duyarız" dedi.

'DARBEYE KARŞIYDIK'

Ziyaretin ardından soruları yanıtlayan Soyer, 12 Eylül döneminde askeri savcı olan babası üzerinden kendisine yöneltilen eleştirilere cevap verdi. 12 Eylül döneminin, çok acı dolu olduğunu kaydeden Soyer, "Tamamen dış güçlerin içinde olduğu bir dönem. Darbeye o dönemde biz tabi ki karşı çıktık. Darbe ile ilgili bir şeyi tartışmanın manası yok, yanlıştı; ama kardeş kanı dökülüyordu. İnsanlar birbirini boğazlıyordu, öldürüyordu. Vahşi bir dönemdi, kırıcı ve üzücü bir dönemdi. Ama o dönem üzerinden bugüne dair bir şey çıkarmaya çalışmak, hiç doğru değil. Eski yaraları kaşımanın faydası yok. Bugün yepyeni bir Türkiye, yepyeni bir dünya, yepyeni bir kent için uğraşmak gerekiyor. Onları geride bırakmak gerekiyor" açıklamasında bulundu.

Bundan sonra herkesle kucaklaşacaklarını vurgulayan Soyer, "Aslında herkes herkesle kucaklaşıyor; ama siyaset ayrıştırıyor. Buna izin vermeyeceğiz" dedi.

'MERKEZDEKİ KAVGALAR UMRUMUZDA DEĞİL'

Genel siyaset ve yerel siyasetin apayrı şeyler olduğuna da değinen Soyer, "Biz merkezde yürütülen siyasetle uzaktan yakından ilişkili olmayacağız. Yerel yönetim bambaşka parametreler, bambaşka dinamiklerle yürüyen bir siyaset anlayışı. Herkesi kucaklamayı gerektiren bir şey. O nedenle merkezde yürütülen çatışmalar, kavgalar, itişmeler bizim umurumuzda değil. Onun dışındayız. Herkesi kucaklayacak çalışma yürüteceğiz" dedi.

MHP'den Soyer'in adaylığına tepkiMHP'den Soyer'in adaylığına tepki

İzmir'de Körfez Geçiş Projesi, Karşıyaka Stadı projelerinin sorun oluşturduğuna yönelik eleştiriler üzerinden bunlara karşı nasıl tavır takınacağı sorulan Soyer "Bunlar siyasi değil, tekniktir ve onların üzerinden çalışmak gerekiyor. Teknikten kastım şu; buna karşı çıkmak veya taraftar olmak bir siyasi tercih gibi görünüyor. Bizim böyle siyasi tercihimiz olamaz. Gerçekten İzmir'e fayda ediyor mu, etmiyor mu; teknik anlamda bunun gerçekten sonuçları ne? Ona bakarak karar vereceğiz" yanıtını verdi.

Soyer, Kocaoğlu ile görüşmesine ilişkin de "Aziz başkan son derece pozitif ve bütün kalbiyle inanıyor. 'Bu parti bana 15 yıl görev verdi. Ben bu partinin kurumsal kimliğine son derece sadık bir insanım ve o ne gerektiriyorsa onu yaparım' noktasında. Bu da bize çok cesaret veren bir nokta. Aziz başkanın sahip olduğu bilgi, birikim, tecrübe, İzmir'de kimsede yok. Biriktirdiği her ne varsa bizim için kullanacak, bize el verecek. O nedenle çok mutluyum. Ben iyi bir dönem geçireceğimizi düşünüyorum" dedi.

(İZMİR-DHA)

Meral Akşener'den Tunç Soyer açıklaması: Babadan oğula suç geçmezMeral Akşener'den Tunç Soyer açıklaması: Babadan oğula suç geçmez