İmamoğlu: Parti içi meselelerin dışa yansımasını demokrasi olarak görmüyorum

CHP İBB adayı Ekrem İmamoğlu'na, Canan Kaftancıoğlu'nun istifasında devreye girdiği iddiası soruldu. "Bunlar parti içi meseleler, her zaman devredeyim" diyen İmamoğlu, "Parti içinde meselelerin dışarıya yansımasını demokrasi olarak görmüyorum" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Sultangazi'de esnaf ziyareti yaptı. Ziyareti sırasında bir gazetecinin, "CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun istifası konusunda devreye girdiğiniz söyleniyor. Doğru mu?" sorusuna, İmamoğlu, "Bunlar parti içi meseleler, ben her zaman devredeyim. Parti içinde tartışırsınız ama parti içinde kalır ve dışarıya yansımaz. Ben bunun dışarıya yansımasını inanın demokrasi olarak görmüyorum" dedi.

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, seçim çalışmalarını Sultangazi'de sürdürdü. Ziyaretler kapsamında ilk olarak Cebeci Mahallesi'nde bulunan esnafı gezerek, onlardan destek istedi.

'BEN HER ZAMAN DEVREDEYİM'

İmamoğlu bir gazetecinin, “Aday belirleme sürecinde bir sıkıntı yaşandığı ve özellikle CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun istifası konusunda devreye girdiğiniz söyleniyor. Doğru mudur?" sorusu üzerine şunları söyledi:

"Bunlar parti içi meseleler, ben her zaman devredeyim. Büyükşehir Belediye Başkan adayıyım, İl Başkanımın Genel Başkanımın, yöneticilerimin yanındayım. Bir süreç olabilir, biz insanlar arasındaki diyalogda vesaire de, ben girerim başkası girer, yarın ben sorun yaşarım, başka birisi devreye girer. Zaten kendi içinde kurum olmak, aile olmak böyle bir şey. Bunu dışarıya yansıtmamak lazım. Bazen yansıyor bizim içimizdeki bazı arkadaşlar duygularını dışa dönük söyleme serbestliğini demokrasi olarak görüyorlar. Ben öyle görmüyorum. Parti içinde tartışırsınız, konuşursunuz, uzlaşırsınız, uzlaşamazsınız ama parti içinde kalır ve dışarıya yansımaz. Ben bunun dışarıya yansımasını inanın demokrasi olarak görmüyorum."

'ÖN YARGILI YAKLAŞIMLAR BENİ ÜZÜYOR'

"Sürekli AK Partili seçmenlerin yoğun olduğu yerlerde geziyorsunuz çoğunlukla. AK Partili seçmenler çokça tepki gösteriyor size. Bu konuda neler söylersiniz?" sorusuna Ekrem İmamoğlu, şu yanıtı verdi:

“Seçim gündemini vatan millet gündemi haline getirmeye çalışanlar olacak, biz asla öyle olmayacağız. Ben Hasan kardeşimin gelecek sorununu konuşacağım, iyi yetişmesini konuşacağım, esnafımın nasıl iş yapacağını konuşacağım. Bir partinin mensubu olabilir, mahalle başkanı olabilir, sonuna kadar dinlerim. Sadece üzüldüğüm beni dinlememesi oldu. O tür ön yargılı yaklaşımlar beni üzüyor" diye konuştu. (İSTANBUL/DHA)