TBMM tarihinde ilk kez bir kadın Başkan olabilir

Meclis Başkanı Binali Yıldırım'ın 18 Şubat'ta istifa edeceğini dile getirmesi kulislerde yeni isimlere yer açtı. Başkanlık için AK Parti Milletvekili Alev Dedegil'in adı geçiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım'ın görevinden istifa için 18 Şubat'ı işaret etmesi parti içi kulisleri hareketlendirdi. AK Parti yönetiminin, Yıldırım sonrası boşalacak TBMM koltuğu için bir kadını aday gösterebileceği ileri sürüldü.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, kuliste adı dolaşan ismin AK Parti İstanbul Milletvekili Alev Dedegil olduğunu dile getirdi. İstanbul Kadın Araştırmaları Merkezi Kurucu Başkanlığı'nın yanı sıra AK Parti yönetim kadroları dahil çeşitli kademelerde görev yapan Dedegil, 4 dönemdir milletvekilliği görevini sürdürüyor.

Öte yandan, Dedegil'in başkan olmaması durumunda en güçlü aday olarak AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı'nın adı öne çıkıyor. Bostancı'nın yanı sıra TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ ve AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un da adı geçiyor.