CHP'li Ali Öztunç: Tek rakibim Erdoğan!

CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ali Öztunç, gazetecilerle bir araya gelerek soruları yanıtladı. Öztunç, "yerel seçimlerde rakip tanımıyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Kahramanmaraş Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Ali Öztunç, yerel seçimde rakip tanımadığını söyleyerek, "Kim gelirse gelsin karşıma. Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip Bey, Cumhurbaşkanlığı'ndan istifa eder, karşıma aday olursa iddialı aday olur, o zaman sıkıntıya girerim ama Sayın Erdoğan gelmediği müddetçe karşımda rakip yoktur" dedi.

CHP Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Ali Öztunç, 31 Mart yerel seçimlere yönelik çalışmalarını yürütüyor. Öztunç, sabah kahvaltısında gazetecilerle bir araya gelerek seçilmesi durumunda hayata geçireceği projeleri anlattı.

Genel seçim ile yerel seçimin çok farklı olduğunu söyleyen Öztunç, seçmenlerin genel seçimde lidere, ideolojiye ya da o günkü dünya şartlarına bakarak oy verdiğini ancak yerel seçimde adaya oy verildiğini belirtti ve örnek olarak Eskişehir'i gösterdi.

'RAKİP TANIMIYORUM'

AK Parti'nin yıllardır Kahramanmaraş'ı yönettiğini dile getiren Öztunç, şöyle devam etti:

"Eğer bir şey yapsalar bugüne kadar yaparlardı. Ellerinden tutan yok. Oraya verdiniz yıllarca yaptılar mı? Yapmadılar. 5 yıl da beni, Ali Tunç'u deneyin. Bu seçimlerde adaya oy verilir. Ben kazanırsam Kemal Kılıçdaroğlu mu yönetecek? Yok öyle bir şey, ben yöneteceğim. Ben, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde rakip tanımıyorum. Kim gelirse gelsin benim karşıma. Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip Bey, Cumhurbaşkanlığı'ndan istifa eder, karşıma aday olursa iddialı aday olur. O zaman sıkıntıya girerim ama Sayın Erdoğan gelmediği müddetçe benim karşımda rakip yoktur" (KAHRAMANMARAŞ/DHA)