Erdoğan: Venezuela ile altın ticaretinde Çorum'u farklı bir noktaya taşıyacağız

Çorum'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, altın ticareti için Venezuela Devlet Başkanı Yardımcısı Tareck Zaidan El Aissami Maddah'ın ziyaretini hatırlattı. Erdoğan, "İnşallah altın ticaretinde de Çorum'u çok farklı bir noktaya taşıyacağız" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kastamonu'daki mitingin ardından Çorum'a gitti. Erdoğan, Abide Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu.

31 Mart yerel seçimim Türkiye için "çok kritik bir seçim" olduğunu söyleyen Erdoğan, "Ülkemizin bekası, milletimizin refahı için bu seçimlerden de AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak tarihi bir zaferle çıkmak istiyoruz. Biz 31 Mart'ta da Çorum'un yine sandıkları patlatmasını, yine büyük bir demokrasi destanı yazmasını bekliyoruz" dedi.

'LAF DEĞİL, ESER ÜRETİYORUZ ESER'

"CHP'nin başındaki zat gibi yalanla peynir gemisini yürütmeye çalışmıyoruz" diyen Erdoğan, "Samimiyetimize, gayretimize, Çorumlu kardeşlerim şahittir. Burası yiğidin harman olduğu yerdir. Onlar bizi iyi tanır, 82 milyon şahittir. Seçim dönemleri, karnelerin millete sunulduğu zamanlardır. Biz de gittiğimiz her yerde önce karnemizi milletimize gösteriyor, sonra gelecek 5 yıl için icazet istiyoruz. Zira biz muhalefet gibi laf değil, eser üretiyoruz eser" ifadelerini kullandı.

'BAY KEMAL'İ KURTARMA SANDIĞI KURMUŞLAR'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Biz burada Bay Kemal gibi afra tafra yapmıyoruz, adamın ömrü yalanla geçmiş. SSK Genel Müdürü olmuş, SSK'yı batırmış ve benim vatandaşım sağlam girdiği hastaneden sakat çıkmış yahu. Şimdi konuşuyor sağda solda, yine yalan. Mahkeme kararını biliyorsunuz değil mi; 1,5 milyon bir aldık, 1 milyon bir aldık. Şimdi bir kısmı da yargıda. Fakat parayı kendisi de ödeyemiyormuş, öyle diyorlar. Bu paraların ödenmesi için CHP içerisinde bir komisyon oluşturmuşlar. Milletvekilleri maaşlarından oraya ödemek suretiyle Bay Kemal'i kurtarma sandığı kurmuşlar."

'ÇORUM SANAYİSİ DAHA DA BÜYÜYECEK'

Çorum'un 2002 yılında 26 milyon dolarlık ihracat yaparken bu rakamın 2018'de 742 milyon dolara ulaştığını söyleyen Erdoğan, "Çorum, 16 yıl önce 56 ülkeye ihracatı olan bir şehirden 139 ülkeye ihracat yapan bir şehre ulaştı. Geçtiğimiz aylarda dünyanın önde gelen altın üreticilerinden Venezuela'ya yaptığımız ziyaretin ardından Sayın Maduro'nun yardımcısı ülkemize geldi. Burada incelemelerde bulundu. İnşallah altın ticaretinde de Çorum'u çok farklı bir noktaya taşıyacağız" dedi.

Maduro'nun yardımcısı Çorum'da: Altın sektöründe işbirliğini geliştireceğizMaduro'nun yardımcısı Çorum'da: Altın sektöründe işbirliğini geliştireceğiz

'KENEVİR ÜRETİMİ YENİDEN YAYGINLAŞACAK'

Kenevir üretimini arttırma ve yaygınlaştırma kararı aldıklarını hatırlatan Erdoğan, "Artık naylon poşet kullanmayacağız. Bu naylon poşet toprakta erimiyor. Kenevir topraktan geldi ve toprakla rahat bütünleşiyor. Rahmetli anam bunları bizi yıkar verir biz de çarşıdan pazardan alır gelirdik. Evde file örerdi. Kastamonu'da hanım kardeşlerim yaptıkları bez torbaları gösterdiler. Hayran olmamak mümkün değil. Aralarında Çorum'un da bulunduğu 20 ilimizi pilot bölge olarak belirledik. Kenevir tarımını ve üretimini artırırken, aynı şekilde sanayisinin de kurulmasına öncelik vereceğiz" şeklinde konuştu. (ÇORUM/DHA)

Maduro'nun altını Çorum'un iş adamıMaduro'nun altını Çorum'un iş adamı