Erdoğan: Dur bakalım bu işin başı, daha çok ödeyeceksin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da katıldığı açılış töreninde CHP lider Kılıçdaroğlu'na açtığı tazminat davalarını kazandığını söyledi. Erdoğan, "Daha dur bakalım bu işin başı. Her konuşmanda bir açık veriyorsun, daha çok ödeyeceksin" ifadelerini kullandı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, "Türkiye Esnaf Buluşması"nda konuştu. Erdoğan, "Esnaf kredilerinin faiz oranını yüzde 47'den yüzde 4-5 ile yüzde sıfır seviyesine kadar indiren iktidarız. Geçmişte esnaflık yapmış bir kardeşiniz olarak sizi en iyi ben anlarım" dedi.

Daha sonra Ankara'nın Mamak ilçesinde açılış törenine katılan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı kazandığı tazminat davalarını hatırlatarak, "Beyefendi ödeyemiyormuş, bunun için CHP'li milletvekilleri Bay Kemal'in yargıdaki bu borçlarını ödeme sandığı kurdular. Daha dur bakalım bu işin başı. Her konuşmanda bir açık veriyorsun, daha çok ödeyeceksin" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da düzenlenen "Türkiye Esnaf Buluşması" toplantısına katıldı. Fırsat buldukça esnaf ziyareti yaptığını belirten Erdoğan, "Sizlerle içtiğim bir bardak çayın, yapmış olduğum sohbetin özellikle keyfini inanın bana başka bir yerde bulamadım, bulamıyorum. Bu arada tabii ikramlarınızı da unutamıyorum" dedi.

Vergi mevzuatında esnaf ve sanatkarlar lehine düzenlemeler yaptıklarını ve şimdiye kadar 2 milyona yakın esnafa 100 milyar lira kredi verdiklerini söyleyen Erdoğan, "Biz sizleri Allah için seviyoruz" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

FIRSATÇILIK YAPMAYA KALKANLARA MEYDANI BIRAKMADIK: Yurt içi ve yurt dışından yapılan her hücuma sizlerle birlikte göğüs gerdik. Türkiye'yi 3,5 kat büyüttük. Fırsatçılar her yerde karşımıza çıkabiliyor. Siyasette de ticarette de fırsatrçılara karşı mücadele ediyoruz. Milletimiz günlük hayatını doğrudan etkileyen fırsatçılar karşısında çok öfkeli. İşte bu yüzden tanzim satış kararını verdik.

BUNDAN SONRAKİ SÜREÇTE BELEDİYELERİMİZLE BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ: Bu simsarların vatandaşımıza yüksek fiyattan mal satmasını engellemek için bu kararı aldık. Bundan sonraki süreçte oturup konuşup bu işleri belki de belediyelerimizin koordinesinde sizlerle birlikte en ücra köşelerine kadar yapma adımlarını da atabiliriz. Bizim derdimiz vatandaşımıza ucuz ürünü satabilmektir. Tanzim satışı fahiş fiyat artışlarının olduğu temizlik ürünleri ve bakliyata da genişletmeyi düşünüyoruz.

ŞİMDİ ZİNCİR MARKETLER DE FİYATLARI İNDİRMEYE BAŞLADI: Şimdi zincir marketler de fiyatları indirmeye başladı. Baktık ki sistem tam oturmadı belediyelerimizin riyasetinde sizlerle iş birliği içinde yeni bir yol haritasıyla en ücra köşeye kadar dağıtım mekanizmasını güçlendirerek bu adımları atacağız. Bu ekonomik tetikçilere de sağlamından bir Osmanlı tokadını hep birlikte vuracağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Esnaf Buluşması'nın ardından Mamak ilçesindeki toplu açılış törenine katıldı.

Yatırımların devam etmesi için 31 Mart seçimlerinin önemli olduğunu söyleyen Erdoğan, "CHP'nin başını çektiği yıkım ittifakı 31 Mart seçimlerini son 17 yılın hesaplaşması olarak görüyor. 31 Mart'ta millete ders vermek için, sizlerle hesaplaşmak için adeta gün sayıyorlar. Yanlarına kimi almışlar? Kandil'den verilen emirle bölücü terör örgütünün siyasi uzantısı olan HDP'yi almışlar, İYİ Parti'yi almışlar, Saadet Partisi'ni almışlar; dörtlü bir ittifakla karşımızdalar ve bu zillet ittifakı, illet ittifakı" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şu şekilde:

MİLLETİMİZİN İNANÇLARINA OLMADIK HAKARETLER EDİYORLAR: 16 Nisan referandumunda milleti denize dökmekten bahsedenler şimdi de mezar kazmaktan bahsediyorlar. Televizyon ekranlarından yorumcuları, sözde sanatçıları aracılığıyla size, bize, milletimizin, inanç ve değerlerine olmadık hakaretler ediyorlar. Geçenlerde birisi şahsımı, bu ülkenin Cumhurbaşkanını ipe götürmekle, zehirlemekle, darbeyle tehdit edecek kadar zıvanadan çıktı.

CHP'DE KANDİL'DEKİ TERÖR BARONLARININ SÖZÜ GEÇİYOR: Türk siyaseti açısından gerçekten utanç, yüz kızartıcı sahnelere, kirli pazarlıklara hep birlikte şahit oluyoruz. Gazi Mustafa Kemal'in kurduğu parti olmakla övünen CHP'de delegelerden, bu partiye gönül veren üyelerden ziyade, Kandil'deki terör baronlarının sözü geçiyor. Bu partinin çoğu belediye başkan adaylarını maalesef partililer, delegeler değil; lobiler, terör örgütleri, marjinal çevreler belirliyor. Öyle ki CHP Genel Başkanının yardımcıları, yakın mesai arkadaşları dahi bu duruma, partinin bu savruluşuna isyan etmeye başladı.

BEYPAZARI'YLA KAYSERİ MUKAYESE EDİLİR Mİ?: Mehmet Özhaseki kardeşimin başarılarını Kayserililere sorun, onlar size anlatsın. Çevre Şehircilik Bakanlığı'nda ayrı, başarılı olan bir milletvekilimdi. Şimdi bu büyük birikim ve vizyonunu Ankara'ya kazandırıyoruz. Muhatabı kim, rakibi kim? Bundan önce de girdi kazanamadı. Ondan önce neredeydi? Beypazarı malum. Ya Beypazarı'yla Kayseri mukayese edilir mi? Birisi büyükşehir birisi de Ankara'nın kenarında bir ilçemiz. Bir yerde tecrübe öbür yerde maalesef tecrübeden uzak bir yapı.

HER KONUŞMANDA BİR AÇIK VERİYORSUN: Davaların birinden 1,5 milyon, birinden 1 milyon. Kazandığımız davaların haddi hesabı yok. Şimdi Beyefendi ödeyemiyormuş, bunun için CHP'li milletvekilleri Bay Kemal'in yargıdaki bu borçlarını ödeme sandığı kurdular. Onlar şimdi 5'er bin lira oraya koyuyorlar ve buradan bunu ödemeye çalışıyorlar. Daha dur bakalım bu işin başı. Her konuşmanda bir açık veriyorsun, daha çok ödeyeceksin. (DUVAR-DHA)