Erdoğan: Bu adam var ya Kürt bile değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin "Kürdistan’da kazanacağız" açıklaması hakkında konuştu. Erdoğan, "Bu adam var ya Kürt bile değil. Ama çok seviyorsan Kuzey Irak'ta Kürdistan bölgesi var. Defol oraya git" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul'un Esenyurt ilçesinde düzenlediği mitingde konuşma yaptı.

HDP'lilerin CHP listelerinde belediye meclis üyeliklerine aday gösterildiğini iddia eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bölücü örgüte müzahir şahısları, marjinalleri, sapkınları... Şimdi onları, HDP'lileri belediye meclisi listelerine sokmuşlar. Şimdi burada da var. Onun için aman ha... Bunlara vereceğiniz oylara dikkat edin" dedi.

'ÜLKEYİ BÖLME GAYRETİ İÇİNE GİRME'

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin, "Kürdistan’da kazanacağız, batıda AKP ve MHP’ye kaybettireceğiz" açıklamasını hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi:

"Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı? Türkiye'de Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerimiz var mı? Karadeniz'imiz var mı? Akdeniz, İç Anadolu, Ege, Marmara var mı? Bu adam var ya Kürt bile değil. Ama çok seviyorsan Kuzey Irak'ta Kürdistan bölgesi var. Defol oraya git. Ama bu ülkeyi bölme gayreti içerisine girme. Bu milleti 'Yaratılanı severiz Yaradan'dan ötürü' anlayışıyla seviyoruz. Bizde ayrım yok. Rabb'im bizleri kavimler halinde yarattı. Biz kavmin bir kavme üstünlüğü yoktur."

Süleyman Soylu'dan Sezai Temelli'ye: Suratında meymenet olmayan komünist sakallıSüleyman Soylu'dan Sezai Temelli'ye: Suratında meymenet olmayan komünist sakallı

'GÜNEYDOĞU'YA, DOĞU'YA HİZMET BİZİMLE GİTTİ'

Herkese aynı mesafede olduğunu belirte Erdoğan, "Ben Kürt kardeşime, Türk kardeşime, Laz'a, Boşnak'a, Çerkez'e, hepsine aynı şeyi söylüyorum. Hepsine aynı mesafedeyim. Bu ülkede, 780 bin kilometrekarede, Güneydoğu'ya Doğu'ya eğer hizmet gittiyse bizimle gitti. Bizden önce böyle bir şey olmadı. Altyapısıyla üstyapısıyla her şeyi biz götürdük, yine götüreceğiz. Daha iyi olacak" diye konuştu.

Erdoğan konuşmasının ardından AK Parti Esenyurt İlçe Başkanlığını ziyaret etti. (İSTANBUL/AA)

HDP'den Soylu'ya yanıt: Adap ve edep...HDP'den Soylu'ya yanıt: Adap ve edep...