İşçi Ferhat Gürkan Sincan'a bağımsız aday oldu 

Ankara Sincan'da Cumhur ve Millet ittifaklarının karşısına bağımsız aday olarak çıkan 50 yıllık işçi Ferhat Gürkan, "Sincan'ı bugüne kadar rantçılar yönetti, bugünden sonra elleri nasırlı Sincanlılar yönetsin" dedi ve alacağı başkanlık maaşıyla ilgili, "Sincan'da çalışan bir kalifiye işçi ne kadar alıyorsa, ben de o kadar alacağım" açıklamasını yaptı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İşçilerin yoğunlukla yaşadığı Sincan 518 bin 893 nüfusuyla Türkiye'nin en kalabalık 22'inci ilçesi . İlçeyi 2004 yılından bugüne AK Partili belediye başkanları yönetiyor. 31 Mart seçimlerinde Cumhur İttifakı belediye başkan adayı olarak AK Parti’li mevcut Başkan Murat Mercan'ı; Millet İttifakı ise İYİ Parti'li Mehmet Arslan'ı aday gösterdi.

‘İLÇEYİ, ELLERİ NASIRLI SİNCANLILAR YÖNETSİN’

“Yurttaşları ittifaklara mecbur bırakmayacağını” söyleyen metal işçisi Ferhat Gürkan, bağımsız olarak başkan adaylığını açıkladı. 50 yıldır işçilik yapan Gürkan, 1956 yılında Nallıhan'da doğdu ve 14 yaşında çalışmaya başladı. 8 yıl terzilik yaptı sonra metal iş koluna geçti. 18 yıl Türk Traktör fabrikasında motor ustası olarak çalıştı. 1999 yılında işçiler haklarını aradı, Gürkan da bu işçiler arasında yer aldı. Hak aradığı için işinden oldu. Sonra Ostim'de doğalgaz firmasında işe girdi ve halen aynı iş yerinde çalışmaya devam ediyor. Gürkan'ı çalıştığı firmada ziyaret ettik, seçim çalışmalarını konuştuk.

Sincan'da seçmen profilini "Emeğiyle geçinen nasırlı eller" olarak açıklayan Gürkan, "Burada çok yoksul insan var. Biz onlara 'Sincan'ı bugüne kadar rantçılar yönetti, bugünden sonra elleri nasırlı Sincanlılar yönetsin. Kendimiz seçelim, kendimiz yönetelim" dedi. Başkan seçilmesi halinde alacağı maaşın bir kalifiye işçi maaşına eşit olacağına dikkat çeken Gürkan, "Sincan'da çalışan bir kalifiye işçi ne kadar alıyorsa ben de o kadar alacağım. Belediyenin bilançosunu aylık olarak yayınlayacağız. Bütün harcamalar şeffaf olacak" diye konuştu.

.

'ÇALIŞMAYANI HALK GÖREVDEN ALACAK'

Gürkan, ilçe belediyesinde taşeron uygulamasına son vereceğini, tüm belediye hizmetlerinin kamu eliyle ucuza verileceğini söyledi. Sincanlılara "Çalışmayan belediye başkanı ve meclisini görevden alabilecekler" diye seslenen Gürkan, "Bu bizim prensibimiz" diye ekledi.

'YOL PARASI VERMEYECEKLER'

İlçede yapılacak tüm hizmetlerle ilgili bilim insanları ve meslek odalarıyla istişare edileceğini vurgulayan Gürkan, bazı projelerini şöyle açıkladı, "Gençlere kültür ve iş merkezleri açacağız. Sincan içinde bedava ulaşım sağlayacağız. Özellilikle işçiler işine giderken yol parası vermemiş olacaklar. Kadınlar belediye yönetiminin her kademesinde söz sahibi olacak."

'BELEDİYENİN KAYNAKLARI VAR'

Hayalindeki belediyeciliği, "Rantın değil halkın talebine yönelik sistem" diye açıklayan Gürkan, yapacağı hizmetlerin belediye kaynaklarıyla rahatça hayata geçebileceğini şöyle ifade etti,  "Belediye 10 liralık kaldırım taşını 50 liraya yenilettiriyor. 5 liraya yapacağı hizmeti taşerona vererek 10 liraya mal ediyor. Burada kaynak var, önemli olan onu doğru kullanmak."

.

‘ONLAR 'BEN' DİYOR; BEN 'BİZ' DİYORUM’

Gürkan ittifak adaylarından farkını da şöyle açıklıyor, "Onlar 'ben yöneteceğim' diyor, ben 'biz yöneteceğiz' diyorum. Mahallelerden, işyerlerinden, inanç örgütlerinden, spor, kültür-sanat vb. örgütlerden seçilecek temsilciler halk meclislerini oluşturacak ve beraber yöneteceğiz. Yönetimde engelliler, kadınlar, gençler söz sahibi olacak”.

Seçim kampanyasını Sincan'da çalışan kişilerin verdiği destekle yürüttüğünü belirten Gürkan, "Gönüllülük temelinde seçim çalışması yürütüyoruz. Sabahın köründe fabrika işçilerine gidip gelin beraber yönetelim diyoruz. Kimseye para verip afiş, pankart astırmıyoruz" dedi.

'ESKİ ARKADAŞIMLA KARŞILAŞTIM'

Gürkan  seçim çalışmaları sırasında eski çalışma arkadaşıyla arasında geçen diyalogu anlattı, "Türk Traktör'de çalışan eski bir arkadaşım benim seçim broşürünü görmüş, 'Ferhat baba nerede?' demiş. Aradı beni buldu. Sarıldık. O anı anlatamam. İnsana başka bir enerji veriyor. Geçmişte verdiğimiz emeğin karşılığı bize 20 yıl sonra dönüyor. "