Kemal Kılıçdaroğlu: Hal esnafı soğanı stoklayan terörist oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Antalya'da odalar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve muhtarlarla buluşmasında konuştu. Kılıçdaroğlu, hükümeti eleştirerek, "Öyle bir noktaya geldik ki hal esnafı, kışlık soğanı stoklayan terörist oldu" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya'da Konyaaltı Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Fuar Merkezi'nde turizmciler, iş dünyası, üreticiler ve hal komisyoncularıyla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada gıda fiyatlarındaki artış üzerinden hükümeti eleştirerek, "Öyle bir noktaya geldik ki hal esnafı, kışlık soğanı stoklayan terörist oldu" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

HAYVAN ÜRETİCİLERİNİ CEZALANDIRDIK: 2018'de Yunanistan'dan 115 milyon dolarlık pamuk ithal ettik. 28 milyon dolarlık buğday ithal ettik. 13 milyon dolarlık tütün ithal ettik. Tütünde bir dünya markası olan Türkiye! Üstelik tarımsal alan büyüklüğümüz Yunanistan'ın 10 katı. Hayvan üreticilerini cezalandırdık. 7.5 milyar dolar yurt dışına para ödedik.

PEK ÇOK VATANDAŞ TERÖRİST OLDU: Bunu kendi çiftçimize ödesek ne olurdu? Emin olun Ortadoğu'yu beslerdik. Öyle bir noktaya geldik ki hal esnafı, kışlık soğanı stoklayan terörist oldu. Pek çok vatandaş terörist oldu. Şu akla mantığa bakın.

BÜTÜN HARCAMALARIN HESABINI VERECEKSİNİZ: Belediye başkanı arkadaşlarımdan iki şey istiyorum. A bölgesi bana oy vermedi demeyeceksiniz. Her yere eşit hizmet götüreceksiniz. Sadece yoksul bölgelere pozitif ayrımcılık yapacaksınız. İkinci olarak yaptığınız bütün harcamaların hesabını millete vereceksiniz. (AA)