Erdoğan: CHP'nin tavşan ortağının başındaki hanımefendiden tepki yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP ve İYİ Parti'yi eleştirdi. Erdoğan, "CHP'nin belediye başkan adayları tıpkı HDP'li eş başkanlar gibi 'Oylarımız şuraya gidiyor' diyor, ne CHP yönetiminden ne de tavşan ortağın başındaki hanımefendiden herhangi bir tepki gelmiyor" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beylikdüzü mitinginde İYİ Parti için "CHP'nin tavşan ortağı" ifadesini kullandı. Erdoğan, "CHP'nin belediye başkan adayları tıpkı HDP'li eş başkanlar gibi 'Oylarımız şuraya gidiyor' diyor, ne CHP yönetiminden ne de tavşan ortağın başındaki hanımefendiden herhangi bir tepki gelmiyor" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu eleştiren Erdoğan, "Bay Temel, 'Biz hiçbir ittifakın içerisinde yokuz' diyor. Kimi uyutuyorsun kimi? Sen öyle derken senin Adıyaman'daki belediye başkan adayın aksini söylüyor" şeklinde konuştu. HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin "Kürdistan'da kazanacağız" sözlerine bu mitinginde de tepki gösteren Erdoğan, "Bu adam Sezai Temelli denilen adam, temelsiz, bu adam Kürt de değil ama benim Kürt kardeşlerimi istismar ediyor" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un Beylikdüzü ilçesinde düzenlenen mitingde konuştu.

Beylikdüzü'nün 31 Mart'ta yeni bir sayfa açmaya, yeni bir başlangıç yapmaya hazırlandığını söyleyen Erdoğan, "31 Mart'ta Beylikdüzü'nde 5 yıllık fetret dönemine artık bir son vereceğinize inanıyorum. Maalesef son 5 senede ilçemiz her ne kadar kamu yatırımları, Büyükşehir noktasında gereken hizmeti alsa da ilçe belediyesinde sınıfta kaldı. İstanbul'un diğer ilçeleri birbiriyle yarışırken, Beylikdüzü ne yazık ki irtifa kaybetti" dedi.

'YILDIRIM RASTGELE BİRİ DEĞİL'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Binali Yıldırım'ı aday gösterdiklerini hatırlatan Erdoğan, "Rastgele değil. İstanbul'a büyükşehir belediye başkanı olduğum zaman, benim deniz otobüslerimde genel müdürümdü. Daha sonra parlamentoya geçince Binali Bey'le beraber, o da milletvekili olarak yanımdaydı. Ne yaptık? Ulaştırma Bakanı. Daha sonra Başbakan, daha sonra TBMM Başkanı yaptık. Şimdi de İstanbul'a o kadar önem veriyoruz ki İstanbul'a büyükşehir belediye başkan adayı yaptık. Kendisi tecrübe demektir, hizmet demektir, yatırım demektir" diye konuştu.

31 Mart seçimleri için Türkiye genelinde yeni bir oyun oynandığını savunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"24 Haziran seçimleri, birçok oyun denediler, başarılı olamadılar. Şimdi yeni figüranlar ekleyerek tekrar sahneye çıktılar. Bu ittifakta kimler yok ki? Bölücü örgütün güdümündeki parti var. 'Devletiniz teröristtir' diyen il başkanları var. Cumhuriyet mitinglerinde darbe çağrısı yapan cuntacılar var. İstanbul'un göbeğinde Ezan-ı Muhammediye'yi ıslıklayan edepsizler var."

'TEMELLİ DENİLEN TEMELSİZ KÜRTLERİ İSTİSMAR EDİYOR'

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin "Kürdistan'da kazanacağız" açıklamasını hatırlatan Erdoğan, "Bu adam Sezai Temelli denilen adam, temelsiz, bu adam Kürt de değil ama benim Kürt kardeşlerimi istismar ediyor. Sen Kürdistan'ı çok seviyorsan Irak'ın kuzeyinde Kürdistan bölgesi var. Buyur git o Kürdistan'a. Bizim ülkemizi bölemeyeceksiniz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Bu adam terörist. Şimdi işi saptırdılar. Ne diyorlar? 'Cumhurbaşkanı HDP'ye oy verenlere terörist diyor.' Ya bunlar sahtekar. Ben HDP'ye oy verenlere bugüne kadar terörist demedim, oy verilenlere terörist diyorum. Kim onlar? İşte bu" dedi.

'İTTİFAKIN ASIK PATRONUNU GİZLEMEYİ BECEREMİYORLAR'

"31 Mart bunlara gereken dersi verme günüdür" diyen Erdoğan şunları söyledi:

"Bay Kemal'in tavşan ortağı da sözde İYİ Parti ama asıl ortağı, asıl göz bebeği Kandil'in güdümündeki parti. İttifakın kimi hedef alacağına, kime saldıracağına, hangi ilde kime oy vereceğine, meclis üyesi adaylarının kim olacağına onlar karar veriyor. Gizli saklı oraya bunları sızdırdılar. İYİ Parti'nin olduğu yerde yok mu? Var. Kime yutturuyorsunuz bunları? Tam bir aydır eş başkanlar Türkiye'nin toprak bütünlüğünü alenen yok sayıyor ama ne tavşan ortak ne de CHP bunlara gıkını çıkaramıyor. CHP'nin belediye başkan adayları tıpkı HDP'li eş başkanlar gibi 'Oylarımız şuraya gidiyor' ne CHP yönetiminden ne de tavşan ortağın başındaki hanımefendiden herhangi bir tepki gelmiyor. Önceleri ittifakın asıl patronlarını gizlemeye çalışıyorlardı artık onu da beceremiyorlar."

'BAY TEMEL, ADIYAMAN ADAYIN FARKLI KONUŞUYOR'

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu da eleştiren Erdoğan, "Bay Temel, hem 'Ben şöyleyim, böyleyim' diyeceksin, bayrağımızı yakanlarla beraber olacaksın. Bir de yalan söyleyeceksin, 'Biz hiçbir ittifakın içerisinde yokuz.' Kimi uyutuyorsun kimi? Sen öyle derken senin Adıyaman'daki belediye başkan adayın aksini söylüyor. Böyle karışık bir yapıdan ne bu ülkeye de bu millete ne de İstanbul ve Beylikdüzü'ne hayır gelir. Hem CHP'ye hem HDP'ye hem Saadet'e hem de sözde İYİ Parti'ye gönül vermiş kardeşlerimin bu ittifakın gerçek yüzünü artık tamamen gördüklerine inanıyorum" dedi. (İSTANBUL/AA)