Yavaş'tan Çelik'e yanıt: Canlı yayında aynı şekilde cevap hakkımı sağlayın

Millet İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Adaylıktan çekilsin" çağrısına ilişkin yorumda bulunmayacağını söyledi. Yavaş, AK Parti Sözcüsü Çelik'e ise "Tüm televizyonlarda yayınlanan basın açıklamalarınıza, canlı yayınlarda aynı şekilde cevap hakkımı sağlayın" çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Millet İttifakı'nın CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Kızılcahamam'da konuştu.

Mansur Yavaş, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in "Sahte senet ile icra takibi konusunda verilen ceza Yargıtay'da onandı" sözlerine "Evet ama 6'ıncı Ticaret Mahkemesi, bunun infazını durdurdu. O senedi sahte verdiği için sanık ceza aldı 4 yıl. Artık hukuki tartışmaları bırakalım" yanıtını verirken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Adaylıktan çekilsin" çağrısına ilişkin yorumda bulunmayacağını söyledi.

'CANLI YAYINDA CEVAP HAKKIMI SAĞLAYIN'

Yavaş, Twitter'dan yaptığı paylaşımda da "Sayın Ömer Çelik, tüm televizyonlarda yayınlanan basın açıklamalarınıza, canlı yayınlarda aynı şekilde cevap hakkımı sağlayın. Herkesin anlayıp sizin anlamak istemediğiniz cevaplarımı, sizin bile anlayacağınız seviyede açıklayayım. Böylece daha fazla mahcup olmayın" ifadelerini kullandı.

'ÇAMUR SİYASETİNİ BIRAKSINLAR'

Ömer Çelik'in Yavaş'ın davalık olduğu Necmettin Kesgin'le ilgili "Benim saygıdeğer bir iş adamı diye bir ifadem olmamıştır. Çünkü biz bu kişiyi tanımıyoruz. Biz Mansur Yavaş ile bu kişi arasında bir taraf da değiliz" açıklaması yapmıştı.

Yavaş'ın Çelik'e yanıtı şöyle oldu: "O 'iş insanı' dedi. A Haber 'saygın' dedi. Çamur siyasetini bıraksınlar, ellerine yüzlerine bulaşıyor. Ankara’yı konuşsunlar."

'BİR, İKİ GÜN SONRA SÖYLEYECEĞİM'

Yavaş, basın mensuplarının AK Partili rakibi Mehmet Özhaseki’nin "Yalanlar silsilesi devam ediyor" sözünü hatırlatması üzerine, "Bir defa arkalarında durduklarını iyi seçsinler. Onları hep ikaz ettim. 'Ne çamur atarsanız elinize bulaşır' dedim. Maliye de gelsin incelesin. Ne yaparlarsa yapsınlar ama bu tür insanlarla işbirliği yapmasınlar. Daha söyleyeceklerim var, Bir iki gün sonra söyleyeceğim" dedi. (DUVAR)