Soylu'dan İmamoğlu'na: Karadeniz evladı PKK'ya yamulmaz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: İstanbul'daki İmamoğlu gibi PKK'ya mı yatacağım. Burası Karadeniz'dir bakın. Karadeniz'in evladı PKK'ya yamulmaz. PKK'nın celladı olur celladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP'nin ve Millet İtifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirerek, "Karadeniz'in evladı PKK'ya yamulmaz. PKK'nın celladı olur celladı" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Zonguldak'ta madenci anıtının bulunduğu alanda halka seslendi. Soylu yaptığı konuşmada yine sert açıklamaları nedeniyle eleştirildiğini söyleyerek, "Ne diyeceğim yani? İstanbul'daki İmamoğlu gibi PKK'ya mı yatacağım. Burası Karadeniz'dir bakın. Karadeniz'in evladı PKK'ya yamulmaz. PKK'nın celladı olur celladı. Kadın çıkacak diyecek ki? Sırtımı PKK ve HDP'ye dayadım diyecek ve bizi tehdit edecek. Biz ne diyeceğiz. Onun sırtını mı sıvazlayacağız. Ben devletimin gereği olan lafı söylemişim. Biz şimdi sana 4 duvar vermişiz. Hangi duvara dayanıyorsan dayan" diye konuştu.

'4,5 YILA TEZGAH HAZIRLIYORLAR'

Konuşmasında CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'ne yüklenen Bakan Soylu, şunları söyledi, "299 HDP'li ve PKK'lıyı, İYİ Parti, CHP, SP listelerinden belediye başkanlarını söylemiyorum düzenbazlar. Saadet Partisi, Adıyaman ve Türkiye'nin her yerinde HDP ile PKK ile işbirliği yapıyor. Şimdi diyorlar ki biz yapmıyoruz. Bal gibi sizi destekliyor. Adayınız çıkıyor PKK işareti yapıyor. Adayınız çıkıyor SP ile PKK işaretini beraber yapıyorlar. Dün Pervari'deydim. Pervari de İYİ Parti'nin adayını destekliyor. Bizi uyutacaklar ve avlayacaklar zannediyorlar. Ey İYİ Parti ve Saadet Partisi yöneticileri sizlere söylüyorum. Bu memleketi şimdiye kadar kimseye avlayamadı sizler de avlayamayacaksınız. PKK'ya patlayıcı taşımış adam listelerinde. Apo'yu İmralı'dan çıksın diye açlık grevi yapmış adam listelerinde. PKK'dan gözaltına alınmış adamlar listelerinde. Biz gereğini yaparız kimse endişe etmesin ama onların zihniyetlerini size söylüyorum. Sadece listelerine almayacaklar. Önümüzdeki 4,5 yıla tezgah hazırlıyorlar." (ZONGULDAK/DHA)