Özhaseki: Boydaklarla görüşmeyen başbakan var mıydı?

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, FETÖ iddialarına yanıt verdi. Özhaseki, "Kayseri sanayisinde Boydaklardan kaynaklanan bir ağırlıkları vardı. 2014'e kadar oturup kalkmayan bir tane bakan, başbakan, cumhurbaşkanı, vali, emniyet müdürü, MİT bölge başkanı var mıydı?" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhur İttifakı AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, Ankara Sanayi Odası'nı (ASO) ziyaret etti.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir'in işsizlik rakamlarına dikkat çektiği konuşmasının ardından konuşan Mehmet Özhaseki, "İnşallah bu günler geride kalacak, önemli olan istikrar. Ülkedeki huzur. İstikrar olduğu zaman birçok şey aşılır. Ama istikrar yoksa çevrenizde, ülkenizde haliyle sizi birtakım krizler bekler" dedi.

'BENİM ATADIĞIM VE FETÖ'DEN ATILAN BİR KİŞİ YOK'

Mehmet Özhaseki, ASO Başkanı Nurettin Özdebir'in kendisi hakkında ortaya atılan FETÖ iddiaları hakkındaki sorusunu yanıtladı. "Siyasetin en çirkin yanının içinde bol yalan ve iftira barındırması olduğunu" söyleyen Özhaseki, şöyle devam etti:

"Geçenlerde CHP adayı arkadaş, bir toplantıda bas bas bağırdı; 'Amerika'ya gittin 40 kişiyle, 39'u tutuklu. Senin belediyenden 220 kişi atıldı FETÖ'den. Sen de FETÖ'nün başısın.' 'FETÖ'nün başı' diye bir iki tane FETÖ avukatına dava açtım. 1 sene 2 ay gün yediler. Bu arkadaşa açıp açmamayı düşünüyorum. 21 sene belediye başkanlığı yaptım. Bir gün olsun, gidip bunların o meşhur sohbetlerini gidip dinlemedim. 1 metrekare arsa vermeyen kaç belediye başkanı var, düşünün. Şimdi bunlara 1 metrekare arsa vermeyen biri olarak, bu sözler bana nasıl söyleniyor. Atadığım hiçbir daire başkanı, müdür, amir, genel sekreter FETÖ'den atılmadı. Nasıl olacak şimdi?"

'BOYDAKLARDAN KAYNAKLANAN AĞIRLIKLARI VARDI'

"Ama Kayseri sanayisinde Boydaklardan kaynaklanan bir etkinlikleri, ağırlıkları vardı" diyen Mehmet Özhaseki, "2014'e kadar, 'Merhaba' demeyen, oturup kalkmayan bir tane bakan, başbakan, cumhurbaşkanı, vali, emniyet müdürü, MİT bölge başkanı var mıydı? Yok. Ne zaman ki o tarihten sonra bunların terör örgütü olduğu tescillendi, işte o zaman irtibatı kesmek lazım. Suçlu olduğu belli olunca ondan sonra irtibatı devam ettirmek tehlikeli diye düşünüyorum ben" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Boydak Holding'e TMSF tarafından el konulmuş ve kayyım atanmıştı. Holdingin eski yönetim kurulu başkanı Hacı Boydak'a 11 yıl 10 ay 15 gün, Memduh Boydak'a 18 yıl, Şükrü Boydak'a 10 yıl, tutuksuz yargılanan Mustafa Boydak, Erol Boydak, Bekir Boydak, İlyas Boydak ve Murat Bozdağ'a ayrı ayrı 7 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti.

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, 22 Mart günü RS FM programında kendisiyle ilgili iddialara yanıt verirken 'Boydak göndermesi' yapmış ve şunları söylemişti:

"Siz o koltuk değişmesin diye, bana en çirkin iftiraları atacaksınız. Beni rezil edeceksiniz, itibarsızlaştıracaksınız. Ayıp değil mi? 2009'dan beri süren bir dava bu. O zaman 2014'te atsaydınız bu iftirayı. Sayın Özhaseki'nin dediği gibi, ben bu adamla 10 sene oturup kalkmadım. ‘Bu adamla ne işiniz var?' diyorlar. Bu adamın suçlarını bilen sizsiniz. Esas sizin bu adamla işiniz ne? ‘Yan yana canlı yayına çıksın' diyorlar. Ben mahkemede onunla canlı yayına çıktım. Cezasını aldı. Sen çıkarsan ne olacak Boydaklar ile mahkemeye." (ANKARA/DHA)