Çaycuma Adayı Kantarcı: Ben aykırı bir siyasetçiyim

Yerel seçime saatler kala Çaycuma’dayız… Çaycuma’nın CHP’li Belediye Başkanı Bülent Kantarcı 31 Mart Yerel Seçiminde CHP’nin Adayı olarak iddialı. Kantarcı, “Ben aykırı siyasetçiyim, standarda uymuyorum. Halka yalan söylemeden, popülizme ihtiyaç duymadan hizmet edilebileceğini kanıtladım. Doğruları yaparak da halkın güvenini kazanabilirsiniz” diyor.

Google Haberlere Abone ol

ÇAYCUMA - Zonguldak’ta bir panelde tanıştığımız CHP’li Çaycuma Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Bülent Kantarcı panelin katılımcılarını Çaycuma’ya davet ettiğinde neyle karşılaşacağımıza dair bir fikrimiz yoktu. Kantarcı ile Çaycuma’da buluştuğumuzda kendimizi bir anda hurdalardan ve atık materyallerden yapılmış bir çiftlikte, ardından belediyenin tüm ihtiyaçlarını üreten ahşap atölyesinde ve geri dönüşüm atıkların preslendiği işletmede bulduk.

'YÜZDE 65'İN ALTINDA OY ALIRSAM ÜZÜLÜRÜM'

Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Bülent Kantarcı, üç dönem Çaycuma Belediye Başkanlığı yapmış Nihat Kantarcı’nın oğlu. Yüksek inşaat mühendisi Kantarcı, seçimi kazanacak mısınız sorumuza, “Yüzde 65’in altında oy alırsam üzülürüm” yanıtını verdi ve eylül ayında Çaycuma’da yaptırdıkları “memnuniyet” anketinden, halkın yüzde 92’sinin belediyenin icraatlarından memnun olduğu sonucu çıktığını anlattı.

Kantarcı, doğup büyüdüğü Çaycuma’dan bahsederken önümüze çıkan, yöreye özgü doğal pembe taşları göstererek, “Şuna bakın, kurabiye gibi. Nerede var böyle doğal dekoratif bir taş!” dedi.

Kantarcı’nın, “Burada varsıllıkla yoksulluk arasındaki makas çok açık değil. Çaycuma’nın incelenmeye değer bir beşeri yapısı var” yorumunu yaptığı ilçenin bugünkü nüfusu 27 bin…

Çaycumalıların 1900’lerin başında Zonguldak’taki madene çalışmaya gittiğini daha sonra da en büyük göçü Almanya’ya verdiğini anlatan Başkan Kantarcı, Almanya’daki Çaycumalıların sayısının yaklaşık 90 bin olduğunu ifade etti. Kantarcı’nın zamanında mühendis olarak inşa ettiği Zonguldak Çaycuma Havaalanı’na Düsseldorf’tan, nisan-kasım ayları arasında direkt uçuşlar yapılmasının nedeni de bu.

Kantarcı, belediyenin ahşap atölyesinde

'İNSANLAR KÖYLERİ BOŞALTIYOR'

“İnsanlar köyleri boşaltıyor. Bizim ilçenin temel geçim kaynaklarından biri olan mandacılık gerilemiş durumda. Okumak için büyük kentlere giden gençler geri gelmiyor, oysa Çaycuma olağanüstü bir yer!” diyen Bülent Kantarcı, çarpık kentleşmenin, insanların yaşam alanlarına yaptığı en büyük kötülük olduğunu da sözlerine ekledi.

Kantarcı şu açıklamayı yaptı, “İmar planının kadastroya geçmesi gibi bir anlamı olan İmar Kanunu 18’inci Madde için ben dünyadaki ilahi adalet benzetmesini kullanıyorum. Biz 18’lik planlarla yapılaşmayı kontrol altına aldık, Çaycuma merkezi kurtardık. İmar uygulamalarını çok geniş bir alanda yaptık, 15-20 bin konut yapılacak alanın uygulamasını tamamladık.”

'GERİ DÖNÜŞÜM İŞİ BENİM İDEALİM'

“Geri dönüşüm işi benim idealim” diye konuşan Çaycuma Belediye Başkanı, “Ambalaj Atıklarını Kaynağında Toplama Projesi”ni şu sözlerle anlattı, “Marketlerin önünde bunları topluyoruz. Önümüzdeki dönem evlere de gireceğiz. Yılda bin ton geri dönüşüm atığı topluyoruz ve bu tesiste 15 kişi çalışıyor. Bu işi daha da büyüteceğiz.”

Hayata geçirdiği projelerden, heyecanından, ideallerinden bahsettikten sonra “Siz alıştığımız siyasetçi profiline pek uymuyorsunuz” diyenlere şu cevabı verdi Bülent Kantarcı, “Ben aykırı siyasetçiyim, standarda uymuyorum. Benim konumum özel. Halka yalan söylemeden, popülizme ihtiyaç duymadan hizmet edilebileceğini kanıtladım. Doğruları yaparak da halkın güvenini kazanabilirsiniz.”