Ekrem İmamoğlu: Öndeyiz, farkın kapanma ihtimali kalmadı

Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım'ın 'kazandık' açıklamasını da ayıpladığını ve sürecin tamamlanmasını beklediğini söyledi. İmamoğlu, son açıklamasında, "Aramızdaki fark 28 bin 408'dir. Biz öndeyiz. Farkım kapanma ihtimali kalmamıştır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu "Yüzde 76.1'ini işlediğimiz oylara göre bizim oyumuz 50.51, rakibimizin 46.55'tir" dedi. İmamoğlu, Binali Yıldırım'ın seçimi kazandığı açıklamasını ise ayıpladığını söyledi.

CHP’nin İstanbul Belediye Başkanı adayı Ekrem İmamoğlu Anadolu Ajansı verilerine göre sandıkların yüzde 98’inin açıklanması ve oy farkının 5 binin altına inmesinin ardından dördüncü kez kameralar karşısına geçti. YSK ve Anadolu Ajansı'na (AA) 'görevini yapma' çağrısında bulunan İmamoğlu, görevlileri sandık başından ayrılmamaya davet etti.

İmamoğlu ile aynı anda kameralar karşısına geçen AKP adayı Binali Yıldırım ise seçimi kazandıkları iddiasında bulundu.

İmamoğlu, saat 23:15 civarında şu açıklamayı yaptı:

"Pür dikkat gelen tutanakların en sağlıklı şekilde kayda geçmesini sağlamak görevinizdir. Sürece bir kontrol mekanizması gibi görevimize devam ediyoruz. Bu seçim bir tarafın kazandığı, bir tarafın kaybettiği bir seçim değildir. Kontrol mekanizması görevine devam eden arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Lütfen yanınızdaki görevli arkadaşlara teşekkür ederek. Son birkaç dakikadır AA'nı yine hassasiyetle giriş yaptığı konusundaki kaygılarım devam etmektedir. Ne yazık ki psikolojik bir süreç tayini vardır. AA’yı takip ediyoruz. AA kurumu, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli kurumlarından biridir. Lütfen görevinizi yerine getirin. Ben kimsenin hakkını yemem, hakkını da yedirtmem. Tutanaklara göre yüzde 76.1 giriş yaptık. Oyumuz yüzde 50.51’dir. Hiçbir manipülasyona müsaade etmedik etmeyeceğiz. Bütün bu siyasal süreçte görev alan herkese sesleniyorum. Takdir etmeyi bilirim, tebrik edilmeyi de beklerim. Bütün görev yapan arkadaşlara hemşerilerime teşekkür ediyorum. En hassas şekilde sürecin takip edilmesi konusunda yetkilileri göreve davet ediyorum. Bu akşam barışma akşamıdır. Lütfen seçimin sonucunu milletimize en adil şekilde duyurmayı vazife edininiz."

'AA TALİMAT MI BEKLİYOR?'

Sonraki açıklamasında AA'yı eleştiren Ekrem İmamoğlu, "Sizden isteğim süreci kendi verilerinizle toparlayın. Talimat mı bekliyorsunuz? Anadolu Ajansı bu toplumun bir kurumudur. Bu toplumun adil olma bilincine hesap veremezsiniz" ifadelerini kullandı.

Ellerindeki verilere göre önde olduğunu söyleyen İmamoğlu "Kazandığımızı biliyorum. Ama edebim, ahlakım, vicdanım bunu açıklamama izin vermiyor. Bu benim devlet adamlığı anlayışıma sığmadığı için bu şekilde bir açıklama yapmıyorum" dedi.

Ekrem İmamoğlu, saat 02.25'te yaptığı son açıklamasında sisteme girilmeyen 100 sandık olduğunu aktardı. İmamoğlu, "Girilmeyen 100 sandık var. Ortalama yüzde 85 geçerli oy var. Girilen 30 bin 86 sandıkta aramızdaki fark 28 bin 408'dir. Biz öndeyiz. Farkım kapanma ihtimali kalmamıştır" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)