İkametgahı silinen aday muhtarlığı kazandı!

İstanbul Beyoğlu'nun Cihangir Mahallesi'nde, yerel seçimlerden önce ikamet kaydının 25 yıllık muhtar tarafından silinmesi ile gündeme gelen Adnan Bal muhtar seçildi. Komşu Kılıç Ali Paşa Mahallesi'nde de muhtarlık koltuğu 35 yıl sonra el değiştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Beyoğlu'nun Cihangir semti, yerel seçimlerde dikkat çekici bir değişime sahne oldu. Cihangir Mahallesi'nde 25 yıl, komşu Kılıç Ali Paşa Mahallesi'nde ise tam 35 yıl sonra muhtarlar değişti.

Cihangir Mahallesi'nde genç rakibi Adnan Bal'ın ikâmet kaydını adaylığını engellemek için silme suçlamasıyla gündeme gelen Sündüs Ulaman, muhtarlık koltuğunu 25 yıl sonra kaybetti. Kazanan aday, Ulaman'ın kaydını sildiği Bal oldu. Bal'ın Ulaman hakkındaki suçlaması üzerine açılan soruşturma da sürüyor.

Komşu Kılıç Ali Paşa Mahallesi'nde de 35 yıldır muhtar olan Eşref Bayazıtlı, koltuğunu Halil Kalafat'a kaptırdı. "Yakın komşu uzak akrabadan iyidir" sloganını kullanan Kalafat, Gazete Duvar'a açıklamasında Beyoğlu'nda genç muhtar adaylarının kazanmasına sevindiğini vurguladı. (HABER MERKEZİ)

Adaylara çağrı: Beyoğlu nasıl yönetilmeli?Adaylara çağrı: Beyoğlu nasıl yönetilmeli?

Cihangir muhtarı rakibini 'silmiş'!Cihangir muhtarı rakibini 'silmiş'!