AA: Ankara'da 11 ilçede oylar yeniden sayılacak, CHP: Yalan

Anadolu Ajansı, Ankara'nın Polatlı, Çubuk, Pursaklar, Altındağ, Gölbaşı, Şereflikoçhisar, Keçiören, Sincan, Bala ve Çankaya ilçelerinde yeniden sayım yapılacağını duyurdu. CHP'li Erkek "AA yine bildiğimiz gibi, yine görev başında! Ankara'nın 11 ilçesinde sayım yapılıyor haberi yalandır! Bu ilçelerin önemli bir kısmında zaten sayım yapıldı ve bitti" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'nın 11 ilçesinde yeniden sayım kararı alındığı iddiasına CHP tepki gösterdi. Anadolu Ajansı'nın bu akam servis ettiği haberde, "AK Parti'nin itirazıyla Ankara'nın 11 ilçesinde büyükşehir belediye başkanlığı için kullanılan oyların yeniden sayılmasına karar verildi" denildi.

AA haberinde ilçeler şöyle sıralandı: "Polatlı, Çubuk, Pursaklar, Altındağ, Gölbaşı, Şereflikoçhisar, Keçiören, Sincan, Bala, Çankaya ve Çamlıdere." CHP Muharrem Erkek ise, "AA yine bildiğimiz gibi, yine görev başında! Ankara'nın 11 ilçesinde sayım yapılıyor haberi yalandır! Bu ilçelerin önemli bir kısmında zaten sayım yapıldı ve bitti. Yeni bir haber gibi sunulma nedeni nedir?" diyerek tepki gösterdi.

KIRKLARELİ'NDE YENİDEN SAYIM

Seçim sonuçlarına yapılan itirazların kabul edilmesiyle bazı yerlerde 'geçersiz' oylar bazı yerlerde ise tüm oylar yeniden sayılıyor. Son olarak Kırklareli'nde de oyların tamamının sayılmasına karar verildi. AK Parti ve MHP'nin itirazı sonucu yeniden sayım kararı alınan Kırklareli'nde bağımsız aday Mehmet siyam Kesimoğlu, yüzde 37.48, MHP'li Derya Bulut yüzde 36.94, CHP'li aday Mehmet Tuna Soykan ise yüzde 21.11 oy almıştı. (HABER MERKEZİ)