Albayrak: İstanbul'da seçim tekrarı yatırımları etkilemez

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İstanbul'da 'sonuç ne olursa olsun piyasa tarafından satın alındığını' belirterek, "İstanbul seçimleri tekrarlansa bile yatırım konusunda bir fark yaratmaz." dedi. Albayrak, kıdem tazminatı için de 'tüm paydaşların mutlu olacağı bir formül' üreteceklerini öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de yatırımcılarla yaptığı toplantılar için 'bugüne kadarkilerin en iyisi' nitelemesini yapan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonomi konusunda iddialı açıklamalarda bulundu. Görüşmelerde İstanbul seçimleriyle ilgili konularla karşılaşıp karşılaşmadığı sorulan Albayrak, 'ekonomi paketi'nin en çok konuşulan başlığı kıdem tazminatı konusunda da mesajlar verdi.

ABD'ye yaptığı ziyarette ABD Başkanı Donald Trump'la sürpriz bir görüşme gerçekleştiren Albayrak, ABD temaslarını değerlendirdi.

Albayrak, IMF toplantılarında kota reformunun ele alındığını ve ekim ayındaki toplantılara kadar çalışmaların tamamlanmasına karar verildiğini söyledi.

HALKBANK ELE ALINDI

Türkiye-ABD ilişkileri konusunda, demir-çelik ürünlerine uygulanan ek vergiler ile Halk Bankası konularının ele alındığını anlatan Albayrak, Türkiye ekonomisinin son 6 aylık performansının 'ciddi bir takdir gördüğünü' öne sürdü.

ALBAYRAK DA RESESYON DEDİ

Albayrak ayrıca yılın ilk çeyreğinde Türkiye'nin teknik resesyondan çıktığını gösteren veriler olduğunu söyledi.

"Zor bir dönemi minimum hasarla atlattık" diyen, en kötü dönemin geride kaldığını savunan Albayrak, yıl sonu enflasyonunun, yüzde 15,9 oranındaki hedefin altında kalacağını öne sürdü.

'İSTANBUL SEÇİMLERİ PİYASA TARAFINDAN SATIN ALINDI'

Albayrak, görüşmelerinde İstanbul seçimleriyle ilgili sorularla karşılaşıp karşılaşmadığına yönelik sorular karşısında, resmi görüşmelerde konunun gündeme gelmediğini söyledi. Bazı yatırımcıların bu konuda sorular sorduğunu anlatan Albayrak, "İstanbul seçimleri ne olursa olsun piyasa tarafından satın alındı“ dedi.

Albayrak, "Seçim tekrarlanırsa yatırımcı tepkisi ne olur?" sorusuna, "Yatırımların artması veya kesilmesi açısından bir fark yaratmaz" yanıtını verdi.

İstanbul seçimleriyle ilgili spekülatif yorumlar olduğunu söyleyen Albayrak, "'Kaybederse vermeyecek' deniyor. Ankara'yı kim kazandı ve şu an kim yönetiyor? Vermediler mi" diye konuştu.

KIDEM TAZMİNATINDA NET MESAJ

Albayrak, geçen günlerde açıkladığı yeni ekonomi paketinde yer alan ve kıdem tazminatı fonu kurulmasını öngören konu başlığı için de şu açıklamayı yaptı: "Verilen mesajların doğru okunması lazım. Tüm paydaşların mutabakatıyla bir süreç işleyecek. Daha ortada bir şey yok. Kıdem tazminatı çok sorunlu bir alan. İşçi, işveren, sendika mutsuz. Öyle bir formül üreteceğiz ki tüm paydaşlar mutlu olacak. Sabırlı olalım. Tüm paydaşlarla adım atılacak."

(HABER MERKEZİ)