Sağın gözü Davutoğlu'nun üzerinde: Bundan sonra ne yapacak?

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamaları Ankara'da yakın takibe alındı. Tek başına bu açıklamanın anlamı olmadığını söyleyen AK Partili bir yönetici, "Bunun devamı var mı yok mu, önemli olan bu. Bu açıklamanın ardından söz konusu ekip içinden partileşme ile ilgili bir haber gelmediği sürece bu sadece bizim için bir kulis bilgisidir, itibar etmeyiz" dedi. MHP ve SAADET'te de eski başbakanın tutumu ve yapacakları ilgi ile izleniyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - AK Parti, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve son dönem AK Parti politikalarını eleştirdiği manifestonun etkilerini izlemeye aldı. AK Parti'de üst düzey bir yönetici Davutoğlu'nun açıklaması için “Tek başına anlamı yok. Bundan sonra ne yapacaklarına bakmak lazım" dedi.

Uzun süredir yeni parti kuracağı iddiaları ile gündeme gelen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu seçimlerin ardından beklenen açıklamayı yaptı. Davutoğlu’nun 10 ayı geride bırakan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden adalet sistemindeki sorunlara, yönetimde liyakattan basının durumuna kadar bir çok konuya dikkat çekip çok sayıda eleştiri getirdiği açıklama AK Parti’de takibe alındı. Açıklamayı nasıl değerlendirdiğini sorduğumuz üst düzey bir AK Parti yöneticisi şunları söyledi:

“Siyasette bu tür değerlendirmeler olur. Tek başına bu açıklamanın ya da manifestonun anlamı yok. Bunun devamı var mı yok mu, önemli olan bu. Bu açıklamanın ardından söz konusu ekip içinden partileşme ile ilgili bir haber gelmediği sürece bu sadece bizim için bir kulis bilgisidir ve itibar etmeyiz.”

Aynı siyasetçi her seçim sonrası parti genel merkezine bu tür açıklama ve raporların geldiğine dikkat çekti, tüm bunların dikkatle ele alınıp mesajların değerlendirildiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 31 Mart yerel seçimlerinin olduğu akşam yaptığı balkon konuşmasına da dikkat çeken yönetici, “Sayın Cumhurbaşkanı o konuşmada topu millete atmadı, tersine milletin bize pas attığını söyledi. Biz de bunun gereğini yerine getireceğiz” dedi.

SAADET DE TAKİPTE...

AK Parti’de Davutoğlu’nun çıkışını “ölü doğum” olarak niteleyenler de var. Açıklamanın, çok açık ve net olmadığına dikkat çeken bir partili “kaçamak” ifadelerle yol alınmayacağı görüşünü dile getirdi.

Saadet Partisi de Davutoğlu’nun çıkışını yakından izliyor. Bir parti yöneticisi Davutoğlu’nun açıklamasını "olumlu" olarak değerlendirirken, “Bizim söylediklerimizin farklı kesimlerce dile getirilmesi önemli. Davutoğlu’nun açıklaması, zamanlama açısından da “taşı gediğine koymak” gibi oldu. Bizim de tartıştığımız birçok alanda önemli değerlendirmeler var. Davutoğlu'nun çıkışı kişisel olarak partisince nasıl karşılanır bilemem ama hakkındaki çok sayıda eleştiriye karşın AK Parti'de görev almış ve Başbakanlık yapmış birinin bunları söylemesi mutlaka partisi içinde etki yaratır" dedi.

MHP: KAYNAMAYI GÖRÜYORUZ

Ahmet Davutoğlu’nun çıkışıyla ilgili MHP’den yapılan değerlendirme ise, “Ne Davutoğlu ne de Gül yeni bir oluşuma ya da partileşmeye cesaret edemez” şeklinde. MHP’li bir yönetici, "AK Parti içindeki kaynamayı gördüklerini ama bunun yeni parti ve oluşuma dönük bir enerjiye dönüşeceğini düşünmediğini" söyledi.

Davutoğlu'nun açıklamasıyla ilgili Ankara kulislerinde en çok yapılan değerlendirme ise, "Davutoğlu'nun çıkışı partiye dönüşür mü, dönüşürse AK Parti içinden milletvekili koparır mı şimdiden söylemek mümkün değil ama parti içinde son dönem politikalarından rahatsız olanların seslerinin daha yüksek ve güçlü çıkmasına katkısı olacaktır" şeklinde oldu.

Demirtaş'tan Davutoğlu'na: Ne demiş ünlü fikir adamı?Demirtaş'tan Davutoğlu'na: Ne demiş ünlü fikir adamı?

Bahçeli'den Davutoğlu değerlendirmesiBahçeli'den Davutoğlu değerlendirmesi