Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Mansur Yavaş’a tebrik ziyareti

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mansur Yavaş’ı makamında ziyaret etti. Belediye Meclisi’nde çoğunluğun olmamasının sorun olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, “Vicdan sahibi herkesin getirilen projenin Ankaralıların yararına olduğu sürece buna itiraz etmeyeceğini düşünüyorum” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a tebrik ziyareti gerçekleştirdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi binasında gerçekleşen ziyaretin ardından Yavaş ve Kılıçdaroğlu ortak açıklama yaptı.

‘ENKAZ DEVRALDIK BORCUMUZ ÇOK DEMEDİK’

Adaylık sürecinde kamuoyunda ve parti içerisinde adaylığıyla ilgili tereddütler olsa da kendine güvenildiği için Kılıçdaroğlu’na teşekkürlerini ileten Yavaş, “Sonuçta verdiğiniz isabetli kararlarla bugün ülkemizde 11 büyükşehir belediye başkanlığını kazanmış olduk. Bana güveninizi boşa çıkarmayacağınızdan ekip olarak emin olmanızı istiyorum. Bugüne kadar geçen süre içerisinde Meclis’te bir takım tartışmalar oldu ama bunların hepsini aşacağımızı düşünüyorum” dedi.

Belediyenin yaklaşık 14 milyar TL bütçesinin olduğunu belirten Yavaş, “8.5 milyar EGO ve ASKİ dahil belediyenin borcu var. Şirketlerin de 890 milyon lira borcu var. Belediyemizde 28 bin 183 personelimiz var. Bugüne kadar enkaz devraldık borcumuz çok demedik. Çünkü ekip olarak bunların hepsini aşacağımıza vaat ettiklerimizi gerçekleştireceğimiz konusunda hiç şüphem yok. Ankaralılara verdiğimiz sözlerin hepsini yerine getireceğiz” diye konuştu.

‘MECLİS’TE ÇOĞUNLUĞUN OLUP OLMAMASININ ÖNEMİ YOK’

Mansur Yavaş isminin sadece Ankara’da değil Türkiye’de marka olduğunu söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Çalışmasıyla başarılarıyla bir kente hizmet verme aşkıyla dolu olan isimdir. Önümüzdeki süreçte hepimiz bunu göreceğiz. Harcadığı her kuruşun hesabını Ankaralıya veren, Ankara’yı Türkiye’nin en önemli kentleri arasına getiren bir belediye başkanımız var. Ankara’nın güzel bir türküsü var... Ankara Ankara güzel Ankara, seni görmek ister her bahtı kara... Gerçekten de Mansur Yavaş başkanımızdan beklediğimiz budur. Her bahtı olanın gelip Ankara’yı gezdiği zaman mutlu olacağı bir Ankara’yı bekliyoruz."

Yavaş, Kılıçdaroğlu’na Cumhuriyetin 10’uncu yıl kutlamalarında Beypazarı’ndan Ankara’ya giden seymen ekibinin görselinin olduğu tabloyu hediye etti.

Ankara’nın pek çok sorunun olduğunu, Yavaş’ın diğer belediye başkanlarıyla ortak çalışarak tüm sorunları çözeceğini belirten Kılıçdaroğlu, “Belediye Meclisi’nde çoğunluğun olup olmamasının önemi yok. Siz bir hizmet yapıyorsunuz, Ankaralılar için yapıyorsunuz. Vicdan sahibi herkesin getirilen projenin Ankaralıların yararına olduğu sürece buna itiraz etmeyeceğini düşünüyorum. Hizmet Ankaralıların yararınaysa ve her kuruşun hesabı veriliyorsa desteklenmesi lazım. Meclis’te tartışmalar olabilir ama bu tartışmalar umuyorum projenin niteliğini, projenin maliyetini arttıracak tartışmalar olur ve hizmetin kalitesini arttıracaktır” dedi.