CHP MYK olağanüstü toplandı

CHP MYK üyeleri, YSK'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal etmesinin ardından olağanüstü toplandı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de partisinin Başkanlık Divanı’nı topladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Merkez Yürütüme Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında olağanüstü toplandı.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptal edilmesi kararının değerlendirileceği toplantının ardından açıklama yapılması bekleniyor. Kılıçdaroğlu, yarın saat 10.00'da Meclisi (PM) üyeleri ve milletvekilleriyle bir araya gelecek.

CHP MYK olağanüstü toplantı devam ederken tüm milletvekilleri, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da CHP Genel Merkezi'ne çağrıldı. Kılıçdaroğlu'nun, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu da arayarak süreçle ilgili bilgi verdiği öğrenildi.

Aynı dakikalarda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de partisinin Başkanlık Divanı’nı topladı.

BEKAROĞLU: DEMOKRASİ BÜYÜK BİR DARBE ALDI

Karara tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "YSK’nın İBB seçimlerinin yenilenmesi kararı aldığı bildiriliyor. Bu bir rezalettir, hukukun katlidir... Türkiye demokrasisi büyük bir darbe almıştır" ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da "YSK, AKP’nin talebi doğrultusunda İstanbul seçimlerini iptal ederek hukuk cinayetine ortak olmuştur. Alınan bu karar, siyaset ve hukuk tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Bu karara imza atan hakimler, çocuklarının yüzlerine nasıl bakacaklar. Dolarda fırladı. YİNE KAZANACAĞIZ" paylaşımıyla kararı eleştirdi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler istanbul CHP YSK