İmamoğlu: Seçim kazananı şu an kameralara konuşuyor

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'daki seçim itirazlarıyla ilgili sürecin "çok uzadığını" söyledi. İmamoğlu, "Seçim, 31 Mart'ta yapılmıştır. Tüm araştırmaların sonucu bellidir. Seçim kazananı da şu an kameralara konuşuyor" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Mısır Çarşı'nda alışveriş yaptı ve Eminönü'nde kurulan ramazan çadırını denetledi. Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan İmamoğlu, Türkiye'nin en önemli sorununun ekonomik kriz olduğunu söyledi.

İmamoğlu, "Konulara odaklanmamız lazım. Şu anda Türkiye'nin en önemli konusu ekonomidir. Sıkıntılar hükümetin problemidir ama sorumluluğu hepimizdedir. Dolayısıyla biz de yardımcı olmak istiyoruz. Hep beraber bu sorunu çözelim istiyoruz ama konu başka yerlere gidiyor. Umarım gerçek sorunlarla yüzleşir ve bunları çözeriz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Ankara'ya uğurlarken aralarında bir konuşma olup olmadığına ilişkin soruya İmamoğlu, "Yok. Sadece protokoldeki görevimizi yaptık. Hayırlı ramazanlar diledik. O da bize hayırlı ramazanlar dileğinde bulundu. Sonra Ankara'ya uğurladık. Gayet tabi tokalaşma oldu. Tokalaşma olmadan uğurlama olmaz" yanıtını verdi.

Gündemin Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul'daki yerel seçim sonuçlarına yönelik itirazlarla ilgili karara kilitlendiğini söyleyen İmamoğlu, şöyle devam etti:

"YSK'nin alacağı karar, inşallah Türkiye'nin demokrasisi adına önümüzü açacak ve ışık tutacak bir karar olur. 36 gündür Türkiye bu konuyla çalkalanıyor. İstanbul bu sürecin içine çekiliyor ve toplum gerçek sorunlardan uzak tutuluyor. Çok uzadı, bitmesi lazım. Seçim, 31 Mart'ta yapılmıştır. Tüm gerekçeler araştırılmıştır. Tüm araştırmaların sonucu bellidir. Seçim kazananı da şu an kameralara konuşuyor. Bir tek teyit etmesi gereken Yüksek Seçim Kurulu, o kararı almak durumundadır. Bu kararı bekliyoruz. İnşallah, bu süreç bu akşam biter. Yarından itibaren işlerimize odaklanmış şekilde yolumuza devam ederiz." (İSTANBUL/AA)