Binali Yıldırım: 23 Haziran'dan sonra kankalarımla bir olacağız

Gençlere yönelik vaatlerini anlatan AK Parti'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım, "Gençler benim kankam. İnşallah 23 Haziran'dan sonra kankalarımla bir olacağız, İstanbul'u 1 numara yapacağız" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul'un Tuzla ilçesindeki Hacı Bekir Yıldırım Camisi'nde kıldığı cuma namazının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İlk ve orta öğretim öğrencilerinin bugün karne aldığını hatırlatan Yıldırım, "Öğrencilerimiz karnelerini alıyorlar. Bir yılın emeği, çalışmasının ürününü bugün görecekler. Öğrencilerimize, yavrularımıza daha iyi, daha güzel bir İstanbul, daha güzel bir Türkiye hazırlamak için biz de yola çıktık. Gençlerimizin başarılarının devamını diliyoruz" diye konuştu.

Binali Yıldırım, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) yarın ve pazar günü gerçekleştirileceğini belirterek, "Milyonlarca kardeşimiz ter dökecek. Geleceğe nasıl bir yön verecek, hangi üniversiteyi okuyacak, hayallerini nasıl gerçeğe dönüştürecek bunun için sınava girecekler. Üniversite sınavına giren tüm gençlere başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

'GENÇLERLE İSTANBUL'U GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ'

Gençler için vaatlerini anlatan Yıldırım, şunları söyledi:

"Aylık 10 GB internet, bütün üniversite gençliğine burs, üniversite gençliğine staj ve gençlere kısmi zamanlı çalışma fırsatı, ayrıca girişimci gençlere sermaye desteği gibi birçok şeyimiz var. Gençler toplu ulaşımdan daha ucuz bir şekilde yararlanıyorlar. Biz buna liseyi bitirip de üniversiteye girememiş, hazırlık yapan gençleri de dahil ettik. Ayrıca gençler tiyatrolar, sinemalar ve belediyeye ait spor salonlarından ücretsiz yararlanacak. Gençlerle İstanbul'u geleceğe taşıyacağız. Gençler benim kankam. İnşallah 23 Haziran'dan sonra kankalarımla bir olacağız, İstanbul'u 1 numara yapacağız."

'EVLATLARINIZIN MORALİNİ BOZMAYIN, ONLARI TEŞVİK EDİN'

Bir gazetecinin "Binali Yıldırım nasıl bir öğrenciydi? Kırık karneler oldu mu?" şeklindeki sorusuna Yıldırım, şu yanıtı verdi:

"Kırık olmayan, zayıf olmayan karne tuzsuz, taşsız aşa benzer. Mutlaka olacak. Benim de oldu. Öğrenciliğin güzel tarafı, başarı da var, başarısızlık da var ama öğrenciliğe heyecan veren, öğrencinin geleceğe yönelik azmini, hedefini güçlendiren başarısızlıklarını ön plana çıkarmak değil, 'Daha fazlasını yapabilirsin' demekten geçiyor. Onun için anne babalar, lütfen karneler istediğiniz gibi değilse evlatlarınızın moralini bozmayın, onları teşvik edin"

Spor kıyafeti tercih etmesi konusunda sorulan soruyu ise Yıldırım, "Hava şartlarını görüyorsunuz. Güneş tepemizde. Kravatlı elbiseyle beklemiyordun herhalde değil mi?" diyerek yanıtladı. (İSTANBUL/AA)